Lune boller med nødder

1 De her skønne boller bagte jeg i aftes, de blev simpelthen så gode at jeg vil dele opskriften med jer.

Til ca. 8 stk skal du bruge:

2 dl lun vand

25 g gær

1/2 tsk salt

4-5 dl mel

1 æg

1/2 dl hasselnødder, grofthakket

1/2 dl pekannødder, grofthakket

1/2-1 dl havregryn

Du kan sagtens bruge andre nødder, mandler eller andet du lige har ved hånden)

Fremgangsmåde:

Rør gæret ud i det lune vand, tilsæt salt. Rør sammen og tilføj lidt mel af gangen til du har en sammenhængende dej.

Lad dejen hæve i 20 minutter, fold dejen ud (bare i skålen) kom ægget i midten og tilføj dine nødder samt havregryn, rør sammen i skålen og ælt let. Dejen skal være så klistret at den kan sættes med skeer. Lad dejen hæve 20 minutter igen. Varm ovnen op til 200 grader (ikke varmluft), sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, form dem med ske. Giv dem ca. 10 minutter i ovnen.

De bliver super luftige og er lige til at spise, men også lækre dagen derpå. Opbevar dem i frysepose.

19964633_10213651503111713_702956779_n19964633_10213651503111713_702956779_n

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.