Motion med børn x 2000 km på cykel

motion_med_børnHvis man vokser op med et naturligt forhold til sund kost og motion så tænker jeg at det også holder ved ind i voksenlivet. Det er hvert fald nogle af de værdier jeg gerne vil give mine børn med videre.

Kosten er ret nem for den skal vi jo have hver eneste dag. Men ofte tænker jeg at vi lidt glemmer børnene midt i al vores egen personlige fokus på motion og selvom børnene røre sig i deres leg i fritiden, frikvarterer og idrætstimer i skolen, så har de jo også godt af al den motion de kan få. Men med den nye skolereform er det i vores familie simpelthen ikke muligt at få sport til den yngste passet ind, han går dog til spejder men det er jo lidt noget andet.

Samtidigt syntes jeg heller ikke at sport / motion nødvendigvis behøver være noget man går til. For der er så mange andre muligheder som kan passes ind i familiens program. Samtidigt er det også værd at tage med, al den nærvær det giver i familien, at lave fysiske aktiviteter sammen.

Min 6 årige søn og jeg cykler rigtig meget sammen, ikke fordi vi skal noget specifikt, men bare fordi vi godt kan lide at cykle. Idag tog vi en lille tur på 11 km, vi cykler ofte meget længere, tager madkurven med og får en på opleveren. Det er det så lige koldt nok til endnu 😉 Men cykle kan vi sagtens…

Jeg har en målsætning om 2000 km på cykel sammen med min søn her fra nu og indtil næste efterår/vinter… det er 40 uger med 50 km pr uge, det kan vi nemt klare… eller det må tiden jo så vise, men det er hvert fald vores mål…. Vi laver skemaer så han selv kan skrive km på, efter hver cykeltur. Når vi er i mål med de 2000 km har jeg lovet ham at næste projekt bliver at lære og svømme langt, et passende vinterprojekt…

Hvis ikke det er noget i endnu har gjort det så meget i, det at cykle lange ture med jeres børn, så er hermed en opfordring givet videre, siger jer nogle skønne, tænksomme og sjove samtaler man har på cykelturene og alle de små fine ting i naturen vi oplever, forandringer fra uge til uge på markerne o.s.v. gode samtaleemner og ting vi husker mange år frem…

P.s. Husk vandflaskerne og evt. lidt skåret frugt / grøntsager så holder børnene lidt længere 😉 image (2)

 

Del dette

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *