Medbring varmt mad i skole

1936975_10153683670353800_7153917406839530794_n1936393_10153683670138800_624473096012578341_n For ikke så lang tid siden opdagede jeg muligheden for denne super smarte madkasse/ thermo beholder som betyder at børnene nu kan få varmt mad med i skole, som også er varmt når de skal spise det. Altså kræver det ikke hverken microovn eller noget som helst andet. Maden er varmet hjemmefra (100 grader / kogepunkt) og stadig varm i indtil 6 timer derefter.

Vi har haft denne madkasse i lige knap et par uger og der er rift om den blandt mine 3 børn, så de skiftes lige nu til at få rester med i skole fra aftensmaden. Andre dage har jeg lavet specifikke ting til at medbringe. Men som udgangspunkt er det for mig tiltænkt lune rester. Et super godt alternativ til den klassiske madpakke og for variationens skyld.

Beholderen får man i flere dele. Der er nemlig også den lille skål til at sætte ind øverst, hvis fx der er en form for sovs der skal hældes over, eller til grøntsager, ris og lignende. Der er masser af muligheder for brugen af den og det er for mig at se en af de aller bedste nyheder i meget længe indenfor madkasser. Man kan også bruge den til at holde ting kolde med, så mulighederne er altså flere.

Hvis man skal medbringe varmt mad i den, skal man fylde den op med kogende vand i nogle minutter som så hældes ud og derefter fyldes den op med mad. Dette er for at aktivere dens evne til at holde det varmt. Skal man medbringe noget koldt stiller man den i køleskabet fx natten over. Mine børn spiser deres frokost omkring kl. 12 og jeg har fyldt maden i kl. 7 og det har lige præcis den perfekte temperatur når de giver sig til at spise.

Indtil videre har de prøvet at have forskellige ris retter, lasagne, spagetti med kødsovs, gryderetter og lignende med. Jeg er slet ikke i tvivl om at alle børn ville elske varmt mad til frokost indimellem som afveksling til rugbrøddet, hvert fald fortæller mine børn om mange nysgerrige og misundelige blikke når de har den med sig.

Beholderen hedder Yummi Yummi og der findes også mere almindelige madkasser også i stål som beholderen, i kan læse meget mere om det lige HER

Del dette

Leave a comment

  1. Hej med jer

    Jeg har skrevet til virksomheden der fører dem for at få en helt rigtig forklaring til jer 🙂 Jeg ved blot at de er fødevare godkendte og havde ikke tænkt bakterierne ind på denne måde 🙂

  2. Der var hurtig svar, det får i her :

    Hej alle jeg fik hurtigt svar som lyder sådan : bakterier udvikler sig i temperaturer under 60 grader – thermoboks – hvis man varmer maden op til 100 grader og følger retningslinier i video på hjemmesiden http://www.yummiyummi.dk, så vil temperaturen på maden i løbet af 4-6 timer falde til 60 grader afhængig af vejrforhold. Ved indetemperatur på 21 grader, har producenten målt, at maden kan holde sig over 60 grader i op til 6 timer.

    🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *