Sprøde & luftige Fuldkornsboller


_2boschIdag skal i have opskriften på de her super sprøde fuldkornsboller, gode til madpakken, morgenmaden, midt på dagen eller hvornår du nu lige er brødsulten.

Indlægget er Sponsoreret af Bosch

I sidste uge delte jeg opskriften på denne virkelig gode og sunde kage samtidigt kunne i også deltage i konkurrencen om den super gode MUM 5 køkkenmaskine samt en el-pisker fra Bosch. Som vi selv har testet og er blevet rigtig glade for. Men der er kæmpe forskel på at røre en kagedej og en gærdej, der skal en masse power til en gærdej, og det klare maskinen altså også med bravour. Så jeg er fan! Den heldige vinder af den dejlige konkurrence finder du nederst i indlægget her. Nu til opskriften på fuldkorns bollerne.

_3boschTil ca. 20 stk skal du bruge: 

50 gram gær – 1 dl olie – 6 dl vand – 2 tsk. salt – 600 gram fuldkornshvedemel – 400 gram hvedemel, 1 dl hørfrø – 1/2 dl rugflager – 1/2 dl havreflager. Mælk eller æg til pensling.

_1bosch2Fremgangsmåden:

Rør gæret ud i lunt vand, tilsæt salt, hørfrø og flager samt fuldkornshvedemel. Rør det godt sammen, tilsæt hvedemelet lidt af gangen indtil din dej hænger godt sammen, er lidt klistret men stadig fast. Rør/ælt dejen ved laveste hastighed i 10-15 minutter. Lad dejen hæve i skålen i 45 minutter.

Form dine boller og lad efterhæve i 30 minutter. Pensel med mælk, vand eller sammenpisket æg.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Jeg har lavet dem ret store – du kan sagtens få 25 styk ud af dejen. Kan fryses.

Vinderen af en MUM 5 køkkenmaskine + Elpisker i valgfri farve fra Bosch er: 

UdklipJanni Ea Johansen – jeg sender dig en mail 🙂12916315_10153736312658800_762534091934022989_oOvenstående billede er til en anden opskrift jeg snart vil dele med jer på spinat muffins med skinke, men ville bare lige vise at blender delen på MUM 5 altså også er super stærk – den klarede lige 200 gram frossen spinat på et kort øjeblik, fantastisk!

 

Del dette

Leave a comment

  1. Tusind, tusind tak..! Jeg glæder mig SÅ meget til at modtage den og tage den i brug.. 😊👏 Jeg har sendt mail retur.. 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.