Nye (tomme) favoritter til madlavningen

_0olieJeg er virkelig meget vanemennesker når det kommer til hvilke fødevare / ting til madlavningen jeg køber og bruger. Selvom jeg altid eksperimenterer rigtig meget, for at finde på nye ideer til fx madpakken, så er det altså oftest bare ved, at bruge de ting vi allerede har i skabene på en ny måde. Men indimellem, så springer jeg også ud i nye ting. Nogle bliver i køkkenet og andre kommer aldrig i min indkøbskurv igen, kender i det ? 🙂

I dette indlæg vil jeg præsentere jer for 2 typer olier som jeg slet ikke kan undværre i køkkenet mere. Begge olierne er fra genre som er ret nye inden for de senere år, dels olie på spray flaske og olie med smag. Begge slags fås i mange varianter, så det behøver ikke nødvendigvis være lige disse mærker i køber.

Oliespray er et virkeligt godt alternativ til den almindelige olie på plastflaske, dels bruger man ikke ret meget og man får nemt olien spredt udover hele panden / det ovnfastefad / bagepladen og hvor man ellers bruger olien. Ligesom den også er god til fx når man skal stege en bøf, så sprayer du bare bøffen og kommer dine krydderier på, så flyder krydderierne ikke rundt over det hele på panden, men har fået den fordeling på bøfferne du ønsker. I det tilfælde at du sprayer bøfferne skal du ikke putte fedtstof på selve panden også. Skal du fx bage æggemuffins så er oliespray også genial til at spraye dine papirs muffinsforme med således du slipper for at din muffin sidder fast og smuldre når de skal ud af formene.

Olie med smag gør det bare så meget lettere at give kød, ovnkartofler og lignende en gennemtrængende smag. Fremfor at bruge en masse krydderier, er dette bare langt lettere. Min favorit lige nu er denne fra Nicolas Vahe med hvidløg, smager simpelthen så godt på, i og til alt jeg kan komme i tanke om. Sidst jeg lavede de her fladbrød penslet jeg dem med denne olie og for pokker de blev gode. Olie med smag kan du også tilføje til salater 1-2 spsk. olie til en stor skål salat (4-6 personers størrelse) så er der ikke brug for dressing, men smagen får du, samtidigt med lidt sundere fedtstof end de, ofte ret fede dressinger vi normalt køber.

Alternativt kan man købe en spray flaske beregnet til olie, hos imerco, kop og kande, inspiration og lignende butikker og lave sine helt egne olier, både så man får spray effekten og smags effekten. Det er nok sådan lidt smag og behag, for mig virker det bedst at købe olierne færdige for ellers “glemmer” jeg at få lavet nye når de er brugt.

Begge mine nye favorit olier er tomme, tømt for hver en dråbe og det kan kun gå for langsomt at få fat i nye, for undværes kan de ikke. 🙂

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *