Fif til vuggestue madpakken

Har du et lille vuggestuebarn så kender du helt sikkert til følelsen af tvivl, tvivl om barnet nu har nok mad med, vil spise det de har med og om der er hænder nok til at hjælpe barnet/børnene. Sådanne tanker tror jeg de fleste forældre går igennem når de sender barnet ud på egen hånd i den store vuggestue verden. For det er da en stor ting og vi forældre føler jo et helt naturligt kæmpe ansvar for at de får en god dag, på alle tænkelige måder når nu det altså bare ikke kan være anderledes, end at de skal afsted fordi vi skal passe vores jobs. Men i forhold til madpakken, kan vi hvert fald gøre et forarbejde der sikre dem mæthed og glæde.

SKULLE DU MANGLE EN IDÉ TIL UDDELING I VUGGESTUEN KAN DU MÅSKE BRUGE DENNE IDÉ ?!

Her får du lidt fif til vuggestue barnets madpakke:

11986495_10153280000503800_1502995937566448871_nMadpakke til vuggestue børn

1. Gør al maden klar til spisning hjemmefra, ved at lave mundrette stykker.

Pædagogerne vil rigtig gerne hjælpe børnene, men de er pressede på hænder, så de vil helt sikkert sætte pris på en spiseklar madpakke. Som ikke kræver de store udskæringer mv. Men barnet har også godt af noget der skal gnaves lidt i, så det kan sagtens være kvarte madder til det store vuggestuebarn. 

Blend2. Vælg en praktisk madkasse.

De her spritnye madkasser fra Bloomingville er super søde og praktiske til de mindste. Med den lille ekstra bøtte med låg og bestiksættet. Så kan man gemme de små snacks i bøtten, og gøre det til en vane for barnet, at det i det store rum spises først, og er man så mere sulten åbnes den lille bøtte. Find rosa madkasse HER drikkedunk HER samt blå madkasse HER og drikkedunk HERsommer_madpakker_pålæg_sundt3. Tænk farver ind i madpakken

Jo flere farver jo mere glæde hos barnet, samtidigt med at du får aktiveret alle sanser og får udfordret smagsløgene. Børn skal lære at spise mange ting, men hvis vi altid giver dem “de sikre valg” så har de heller ikke så meget lyst til at prøve nyt. Så gør det gerne til en vane, at kom noget nyt/forskelligt i madkassen hver dag. Det kan sagtens være de ikke spiser de nye ting hver dag. Men pludselig en dag er det måske spist og dit barn har lært noget nyt at kende.
11933477_10153281583563800_7324190556071064200_n

4. Lav altid 2 madpakker.

Hvis dit barn også skal medbringe formiddags/eftermiddags mad i vuggestuen, så sørg for at der er 2 forskellige madkasser med. Således at de ikke skal præsenteres for det samme mad, to gange på en vuggestue dag. For så har de måske allerede spist deres favoritter og spiser så ikke mere senere på dagen, selvom de egentlig er sultne. Små børn forlanger sjældent de store kulinariske oplevelser, de vil bare gerne have mad der ser dejligt ud. 

5. Brug rester fra aftensmaden

Rester fra aftensmaden fx pasta skruer, små frikadeller, grøntsags stave, kartofler og lignende er altid et hit til snackbøtten.

6. Bag små pølsehorn eller gnaveboller til eftermiddagsmaden

Sammen med den obligatoriske frugt til eftermiddagen er det rart for barnet med noget at gnave i som mætter lidt mere og længere tid. Bag fx disse pølsehorn eller gnaveboller.

Find også ideen til den nemme og sunde madpakke til de mindste HER eller en ide til formiddags / eftermiddags maden HER

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *