Sund ferieguf Hjemme vs Alanya

UdklipVi er lige kommet hjem fra en uges ferie i Syden og noget af det vi har savnet aller mest er ikke rugbrødet men vores frugt. Trods det at vi har været i et af de lande som eksporterer rigtig meget frugt og grønt til Danmark, så var det ikke frugt der stod højest på deres menukort. Faktisk var det så sørgeligt et udvalg, de kunne byde på, at man forledes til at tro de eksporterer lidt for meget. Eller hvert fald ikke sætter pris på frugten på samme måde som vi gør det.

Frugtfadet på øverste billede er vores frugtfad for en måneds tid siden til fredags guf herhjemme, billedet nederst er en frugtdessert serveret på en restaurant i Tyrkiet.  Og sådan så frugt dessert ud på alle restauranter i Alanya, hvert fald de 7 steder vi spiste i løbet af ferien. Grønt & Frugt butikker / boder var der masser af, men det var alt sammen meget overmoden og derfor al for sødt til vores skandinaviske smagsløg. Vi tog til Tyrkiet med den plan, at leve sundt på ferien, men den plan måtte vi altså lige revurdere en del undervejs. Udvalget var simpelthen for ringe.

En bananaspilt indeholdt heller ikke bananer, trods de var vist på menukortet – de var simpelthen udsolgt overalt,  det var faktisk umuligt at opdrive bananer i Alanya, vi så bananer i ET supermarked, lidt sørgeligt at tænke på, at inden Alanya blev en turist by var det meste af byen en kæmpe stor frugtplantage, hvor de hovedsagelig dyrkede bananer og appelsiner. Men deres egen produktion af bananer i Tyrkiet er i dag lille, og slet ikke nok til at dække deres egen efterspørgsel.

Kæmpe store vandmeloner kunne dog købes på hvert et gadehjørne til småpenge, så er man glad for Vandmelon så er man helt sikkert kommet til det rette sted i Alanya. <3

Det er dejligt at rejse og Tyrkiet er et dejligt sted at være på ferie, men min frugt er altså svær at undværre, så nu er det tilbage til hverdagen og sunde ideer til madpakkerne.
_frugtdessert

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *