Rugbrødschips – sundere alternativer til madpakken

Sponsoreret af Schulstad

IMG_2663Når jeg spørger min yngste hvad han gerne vil have med i madpakken, så er svaret altid maaaaasser af grøntsager. Det er højst tænkelig svaret, fordi han på forhånd ved, at der ikke kommer fx en mælkesnitte, eller nutella mad med, selvom han virkelig elsker de to ting. Så da Schulstad gav mig denne lille udfordring at trylle mit barns madpakkeønsker om til sundere alternativer var jeg ret hurtig til at sige ja, for det er jo hele målet med bloggen her, sunde madpakker, med sundere alternativer. Så idag får i denne madpakke idé, en madpakke som min søn selv har været med til at lave og bestemme hvad skulle indeholde.IMG_2669

  1. En mad med nutella – blev til en blomst med dabatella. Dabatella laver du ved at blende et par bløde stenfri dadler med lidt banan – du kan se den fulde opskrift på dabatella her
  2. En syltetøjs mad – blev til en blomst af rugbrød og vandmelon med en dråbe honning til at holde melonen fast.
  3. Chips – blev selvfølgelig til rugbrøds-chips. Skær rugbrødet ud i små passende stykker og skær dem gerne lidt tynde, pensel med olie og drys lidt salt over – bag i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter.IMG_2682sådan laver du rugbrøds chips

Når jeg laver figurer af rugbrød, bruger jeg altid de store stykker rugbrød som fx dette skovmands fuldkornsbrød fra Schulstad, det brød der skæres fra, skal naturligvis ikke gå til spilde, så det er oplagt at bruge dette til at lave chipsne af.

Jeg er selvskrevet til at gå ind for at alle børn får en god og nærende madpakke med sig i skole, hvad enten de går i 0. klasse eller 9. Det værste er at sidde i skolen og kun kunne tænke på mad, være sulten og deraf uoplagt. Sådan en dag, er man ikke oplagt til at modtage undervisning – intet fungere bare på tom mave. Hellere en  mad for meget, end for lidt – altid. Og så gør det jo ikke noget, hvis også madpakken er både indbydende og med barnets egne ønsker deri, så er der garanti for at det hvert fald ikke er maden, der er årsagen til en dårlig dag. Husk på hvor mange timer det er børnene er i skolen hver dag, der skal en del til.

Schulstad køre lige nu kampagnen “børn med krummer i” hvor du kan deltage i en konkurrence om et rejsegavekort på 25.000 kroner på deres instagram, alt du skal gøre er at uploade dit bedste billede af børn med krummer i, og bruge disse tags  #børnmedkrummeri #schulstadkonkurrence og @madpakkendk – Du kan læse mere om konkurrencen herIMG_2685

 

Del dette

Leave a comment

  1. Det der er godt nok den lækreste madpakke jeg længe har set! Jeg har selv en kæphest i forhold til mine børns mad og startede bloggen madmama om mad til babyer og børn da jeg ventede min ældste. Dog er madpakken lige blevet taget ud af mine hænder da børnene går i en børnehave med madordning. Det er da rart ikke at skulle bøvle med den hver aften men jeg savner lidt kontrollen med hvad mine børn så får at spise… Det kommer tidsnok igen så jeg suger jo til mig ad inspiration her og nyder godt af dine skønne kreative madpakke påfund 😄

    • Hej Agnethe

      jeg havde også et år hvor min søn gik i en børnehave med madordning – det kriblede i mine fingre (og hjerne) for selv at smøre hans madpakke, så nyder at han går i skole nu, så jeg har kontrollen. Dejligt du kan bruge inspirationen alligevel 🙂 Dejlig aften til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *