Rugbrøds snack med masser af smag

_rug1De her små rugbrøds snack er virkelig gode. Min ældste søn på 13 år er normalt ikke til den slags meget grov snack, men de her faldt altså i rigtig god jord også hos ham, det siger ikke så lidt faktisk. 🙂 Jeg skulle bage rugbrød i aftes og kunne ikke finde min store rugbrøds form så jeg havde noget dej i overskud og det var der jeg fik ideen til at trylle de her frem, opskriften får i her.

_rug2 Til ca. 25 stk:

_rug3Fremgangsmåden: 

Du følger opskriften på nemt fuldkorns rugbrød og deler dejen op inden du kommer det i form. Nu putter du mandler, rosiner, kakao pulver og sirup i dejen og ælter det godt sammen med røremaskine (dejkroge).

Tag et glas varmt vand og en spiseske frem. Samt en bageplade med bagepapir.

Tricket er lidt som når du laver frikadeller, dyp skeen i det varme vand, form en kugle af dej, put den på bagepladen og tryk den let flad med skeen.

Bag dem i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 12-15 minutter. Lad dem afkøle lidt, inden de smages. De opbevares i lufttæt bøtte og kan fryses.

Jeg har tidligere lavet en anden variant som i kan se opskriften på HER og når rugbrødet er bagt og der kun er rester tilbage, kan i lave de her rugbrøds chips.

Indlægget indeholder annoncelink til Nicolas Vahe Kaffe sirup med karamel

Del dette

Leave a comment

 1. Ih, hvor er jeg glad for, at jeg har opdaget dig og dine skønne madpakke-ideer 👍😊
  Min datter er nok endnu mere glad, og hopper af lykke hver morgen, når hun ser sin madkasse og indhold 😝

  • Aj hvor er du bare sød 🙂 tusinde tak for de søde ord – håber din datter bliver super glad <3

 2. Hej
  Tusind tak for en masse dejlige opskrifter og ny inspiration til madpakken.
  De små snack-pinde du bruger hvor kan de købes?

  • Hej Betina
   Tak for rosen <3
   Pindene kan du købe hos livingshop / cahetu / moodings fx – de er fra Nicolas Vahe

 3. Hej igen
  Tak for dit svar på pindene. 😀👍

  Jeg har et spørgsmål mere vedr rugbrøds snacks. Skal de også hæve 3 timer inden de bages?

  Jeg lavede madpakke med min datter i går med stor succe 😃 1000 tak

  • Jeg plejer bare at tage lidt dej fra når jeg alligevel bager rugbrød og så har det hævet, det er lidt fordi at der ikke er surdej i – så kærnemælk og gær skal nå at arbejde for at opnå den rette rugbrødskonsistens, men du kan godt korte 1 time af uden det burde skabe problemer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *