Fra 80 til 60 KG på 12 måneder – Om varigt vægttab

_0tærte_sund_kage

Find opskriften på disse sunde små tærter – uden mel og sukker lige her

I foråret 2016 var jeg lige havnet på omkring de 80 KG – stille siddende arbejde, manglende motion og lidt for meget mad der ikke blev forbrændt. Usundt har jeg ikke spist i mange år, så det var ikke fordi jeg fyldte mig med usunde sager. Men simpelthen ene og alene fordi jeg spiste mere, end min krop havde brug for. Nu er jeg nede på lige omkring de 65 KG og kiloene rasler fortsat stille og roligt af. Jeg er ikke på diæt, eller kur. Jeg har bare fundet rytmen, en balance i forhold til hvor meget jeg røre mig, og hvor meget jeg spiser. Jeg spiser akkurat det samme som før, bare mindre. Jeg spiser også både Kage og spiser fredags guf, præcis lige som jeg gjorde før. Jeg er slet ikke i tvivl om at det ikke handler om HVAD vi spiser, men mængderne af det vi spiser. Selvfølgelig skal man ikke spise Mac D mad hver dag, men i ved sådan en helt almindelig kost med masser af sund fornuft.

Jeg har tidligere skrevet om mine 5 trin til en sundere livsstil med varigt vægttab – det kan du læse her

Førhen spiste jeg fx ofte portion nummer to. Men idag fylder jeg kun på min tallerken en gang, og er jeg ikke blevet mæt af det, fylder jeg kun grøntsager/salater på tallerkenen 2. gang. Jeg føler på ingen måde, det har været en udfordring at tabe de her kilo, jeg har “bare” ændret vaner sådan stille og roligt og nu er min krop vant til andre mængder mad, ligesom jeg får dyrket en del mere motion end før. Jeg cykler, løber og går meget. Det er en livsstil jeg faktisk er blevet super glad for, men jeg gør det ikke med det formål at tabe mig, derimod med et ønske om at have en sund krop, der kan holde længe og det tror jeg faktisk er med til at give det helt store udslag for mig, for jeg vil da gerne leve godt og længe, hvem vil ikke det?:-).

Selvom jeg nu nævner min vægt før, idag og det endelige mål, er det på ingen måde noget jeg går voldsomt op i. Jeg bliver kun vejet hos lægen. Jeg ejer ikke en vægt, for gjorde jeg det ville jeg hoppe på den alt for ofte, og dermed ville fokus blive alt for stor på at tallene skal dale. Gør de det så ikke måske flere uger i træk, så er det at jeg, (og sikkert mange andre) giver op og tænker “så kan det sgu også være lige meget”.  Det jo bare et tal og fortæller intet om hvordan vores kroppe egentlig har det. Det er heller ikke sikkert jeg nogensinde kommer ned på de 60 kg – ender jeg måske på de her 65 kg, jamen så er det der min krop siger til mig at nu er alt det overflødige væk, og så skal jeg bare fortsætte den sunde livsstil som hidtil, så vil vægten ikke stige igen. At tabe sig og få en sund krop er ikke noget midlertidigt, det er et livslangt forløb, et aktivt valg om at leve på denne måde.

Du kan lige her læse om hvad jeg spiser på sådan en helt almindelig dag fra morgen til aften..

Del dette

Leave a comment

 1. Tak for dette indlæg. Jeg synes det er vigtigt! Der findes så mange kure derude og man føler nærmest at vægttab er en videnskab. Jeg har gjort som du. Tænkt mig om i forhold til mit daglige indtag og er begyndt at motionere. Jeg har snart tabt 10 kg siden sidst i januar og når folk spørger, hvad jeg dog gør for det, så er set faktisk svært for mig at svare – jeg føler helt ærlig ikke, jeg gør noget særligt. Jeg tænker mig lidt mere om og bevæger mig.
  Det er ikke vigtigt for mig at få en bestemt vægt. Det er vigtigt for mig at få den vægt, der passer til min krop. Den kommer helt af sig selv med disse enkle ændringer, føler jeg – og det budskab er da vigtigt for andre i samme situation.
  Det er ikke så svært, som det kan fremstå 😊

  • Hej Carina, det er super dejligt at høre fra andre der “gør det på denne måde” for som du siger det er faktisk ofte enkle ændringer der skal til, for mange mennesker fremstår det bare helt uoverskueligt fordi de netop forsøger den ene kur efter den anden, uden synderlig resultat. Men det her virker altså, og det er skønt at mærke ens krop komme mere og mere ind i den sunde rytme. Håber sådan at flere og flere i fremtiden vil droppe alle de urealistiske slankekure og bruge den sunde fornuft i stedet 🙂

 2. Tak for dit indlæg 🙂 Jeg har fået konstateret navlebrok efter 2 graviditeter og hvad jeg selv kan læse om det, så opererer man ofte, når det er voksne, men det føler jeg ikke at jeg har tid eller overskud til med små børn, så jeg vil prøve at undgå det. Jeg kan se at overvægt, graviditeter og tunge løft er negativt, så jeg koncentrerer mig om at lave mine mave øvelser for at stramme op, men jeg skal jo også tabe mig. Lige præcis dit indlæg gør mig glad. Hvorfor?
  Jo, fordi at du skriver, at rent faktisk stadig spiser det samme, dog mere grønt og motionerer mere. Jeg syntes at det virkede uoverskueligt at skulle droppe alt det mad jeg egentligt er glad for, men dit indlæg får mig til at tænke på, at jeg rent faktisk også spiser mere end jeg bør. Nogle gange bliver jeg endda overmæt. Det duer ikke. I dag har jeg købt noget mere frugt og grønt og overvejer simpelthen at lave små hyggefade til eftermiddag/aften for at få lidt ekstra ind. Men dit tip med kun grønt på 2. portion er også en god ide 🙂 Nu vil jeg simpelthen i gang 🙂 Tak 🙂

  • Hej Monica

   Jeg har faktisk også haft brok, dog i bughulen efter graviditet og er blevet opereret for et år siden, det var den operation der for alvor fik mig igang, for inden da, var jeg faktisk ret begrænset af brokken netop pga risikoen ved de tunge løft o.s.v. Jeg vil virkelig anbefale dig overveje en operation, den er hurtig overstået og følelsen bagefter er virkelig dejlig.

   Ja overmæt tror jeg vi alle kender til, det er så skørt, men også til tider svært når maden smager ekstra godt. Men at stoppe i tide er en kunst som man skal øve sig på – jeg hepper på dig <3

 3. Tak for god læsning. Står selv lidt i samme situation – efter to fødsler og et forløb hos mavenogmig.dk,hvor jeg fik samlet mine mavemuskler, er jeg for alvor begyndt at tænke over min livsstil. Jeg er begyndt at træne igen (og det er SÅ dejligt) og tænker virkelig over hvor meget, jeg putter i hovedet. Her SKAL der også være plads til det søde og med to små børn i huset, er det også svært at skulle ændre sin kost alt for meget. Derfor handler det også for mig om mængder, og jeg vil lige så gerne have stegt blomkål til mine boller i karry, eller kål til min kødsovs. Jeg kan ikke se de store resultater på vægten ( jeg ejer heller ikke én), men jeg kan mærke det på min krop og mit tøj,og det er nok for mig (muskler vejer jo også mere end fedt 😄) Fortsat held og lykke med din nye livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.