Lækre mælkeis & morgenmads smoothie

Sponsoreret af Mejeri foreningenimg_20170615_144140

Det er blevet sommer (Jo, det er). Så der skal is til, masser af is. Vi laver oftest vores egne is, mange forskellige slags. Men favoritten hos min yngste er de her skønne mælke is, de er overraskende lette at lave, så ikke de store udfordringer der. Vi bruger de her små isposer, da de har en god størrelse ellers kan man jo også bruge is forme.

Til denne mængde er der brugt 200 ml mælk, 1 banan og 2 ferskner. Kom det hele i en blender, brug en stavblender, eller alternativt en minihakker. Blend til det er ensartet og kom i, isposer eller isforme. Du kan bruge alle slags frugt ved bær bruger du fx ca 2 store håndfulde til 200 ml mælk, men husk bananen for det er den der hjælper til så det hele binder sammen. Du kan også tilføje lidt vanilje pulver og frisk presset citron.img_20170615_144534

Vi har altså (ofte) pænt travlt om morgenen, men morgenmad er i mit hoved det aller vigtigste måltid inden børnene skal sidde der friske og veloplagte til 6-8 timers undervisning. Så når der er rigtig travlt så er det op i blenderen med 2 kopper mælk, 1/2 banan, et par håndfuld bær eller anden frugt, i glas drysse med lidt havregryn og værsgo, hurtig morgenmad, der alligvel lige når at lægge den gode bund.img_20170615_144325

Her i husstanden er vi 4 personer, 2 der drikker meget mælk, 1 der aldrig drikker mælk (udover altså, det der er i maden) og så er der mig som mest bruger det i kaffen og på morgenmaden.  Mælk er rigtig nok for livet, altså ment at det er en af de nok mest faste ingredienser i vores madindtag helt fra baby og resten af livet. Jeg bruger selv mælk i næsten al bagværk også der hvor man egentlig godt kunne bruge vand i stedet. Ligesom når jeg laver lasagne bruger jeg ofte også udelukkende mælk i sovsen i stedet for vand, nogle vil måske kalde det en rigtig dårlig vane, men jeg syntes altså bare det gør noget ved smagen og ikke at fornægte sundhedsfordelene ved det også, for den af mine børn som ellers ikke får så meget mælk. Det er helt sikkert smag og behag og vaner hvordan familier bruger mælk, men vi kunne hvert fald ikke undvære det.

Som barn havde jeg en veninde der boede på en bondegård med mælkeproduktion, når jeg overnattede hos hende skulle vi lige i stalden efter mælk til morgenmaden, må nok tilstå at det altså lige ødelagde en del af min trang til mælk som barn, haha. Jeg er helt klart mest til skummet/mini mælk, mine børn går målrettet efter letmælken i butikkernes kølemontre, så det er ofte en stor blanding i vores køleskab.

Til is/smoothie bruger jeg næsten altid letmælk, til at drikke er det minimælk vi snupper.

Er i klar til is, sommer og mælk;)???img_20170615_142956

 

 

Del dette

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.