Madpakken, den hurtige slags – sådan laver jeg den færdige madpakke

nem madpakke

Sådan her ser madpakkerne til min yngste i 2. klasse ofte ud. Men fra dag til dag bliver de alligevel meget varieret da jeg sjældent køber det samme pålæg, frugt og grønt flere gange i træk.

Jeg starter med basis, et par stykker groft rugbrød – det er meget forskelligt om det bliver købe brød eller det hjemmebagte fuldkornsrugbrød. Derpå enten købe pålæg eller det hjemmelavede, nemme pålæg af aftensmads rester, det kunne fx være hjemmelavet skinkesalat.

Så er basis på plads i madkassen, så fylder jeg ellers bare madkassen op, med hvad der nu lige gemmer sig i køleskabet, af frugt, grønt, snacks o.s.v. I denne madpakke blev det til: små fiskefrikadeller, cherry tomater, jordbær, agurkestave, en donutfersken, ostehaps, gulerødder og et pølsehorn. Jeg sørger altid for at fylde godt op, så ikke maden ligger og rasler rundt i madkassen når den er i skoletasken.

sådan pakker du mad i madkassenErfaringen siger mig, at jo mere forskelligt der er i, jo mere bliver der også spist. Var der nu kun fx rugbrød og et par agurkstave og et stykke frugt, så ville han nok kun spise det halve, men jo mere forskelligt, jo mere bliver der også spist, det ser jo indbydende ud.

Er du i tvivl om hvor meget mad de små egentlig skal have med til en lang skoledag og efterfølgende SFO – så får du mit bud på det i dette indlæg om emnet.

Madkassen er fra blafre og i en super god størrelse – den kan købes lige her i blåblomme & marine

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.