lav din egen ananasplante

Dyrk dine egne mini ananas hjemme i stuen

Idag vil jeg dele et lille hyggeligt og grønt projekt med jer. Det er nemlig muligt at dyrke sine egne ananas, derhjemme i den lune stue. De bliver ikke kæmpe store, men på størrelse med en knyttet næve. Det kræver tålmodighed. Men når man så kan høste frugten, har det været det hele værd.

Lad mig starte med at sige, det ikke er sikkert at det lykkedes i første forsøg. Men det skal nok lykkedes. Alt du skal bruge for at komme i gang, er en frisk Ananas nede fra dit supermarked. Den må gerne være lidt grøn når du køber den, for er den blevet overmoden dur toppen heller ikke længere.

24171648_10155494058613800_841683782_nSådan laver du din egen ananas plante:

  • Gå efter en ananas med en meget grøn top. Hiv et par af de øverste blade af og tjek at de er lyse i enden, er de det? Så er den helt perfekt.
  • Skær kødet af din ananas, men sørg for ikke af skærer toppen fra stenen/kernen.
  • Skær forsigtigt så meget kød af som muligt, så stenen/kernen er fri.
  • Sæt kernen med top i et glas vand, så alt det gule er dækket med vand.
  • I løbet af en måneds tid, nogle gange hurtigere, andre gange helt op til 2 måneder senere. Vil der begynde at dannes nye små rødder. Når de første rødder kommer, går det stærkt og efter yderligere ca. 1 måned vil den have dannet et kæmpe rodnet.
  • Nu skal planten i jord. Brug almindelig pottemuld.
  • Alt det gule/rødderne skal være under jorden og de grønne blade/stammen over jorden
  • Giv planten gødning 1 gang om måneden. Planten vil gerne have meget lys, vandes sparsomt, men må aldrig tørre helt ud. Samtidigt må jorden heller ikke værre våd, så jeg vander den med en lille smule vand ca. 1/2 dl 2-3 gange om ugen
  • Nu vil du se bladene begynde vokse og efter 2-4 måneder vil den begynde danne en lille ananas på toppen.
  • Frugten kan høstes når den ser moden ud, lige som dem du køber i butikkerne.

Frugten smager af ananas, men er ikke så saftig som du kender en stor ananas. Fra du køber din ananas og til du kan høste en moden mini ananas går der ca. et år. Lige nu er det et godt tidspunkt at begynde projektet da du så kan få den plantet i jord omkring februar. Så har den hele forår/sommer til at udvikle sig.

Jeg vil anbefale, at du hver gang du køber en ananas sætter dem i vand, så er du sikker på at en eller anden dag vil det lykkedes. For mig lykkedes det i 3. forsøg. 24135605_10155494058213800_1178825858_n

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *