Stræde Risotto med svampe & kylling

Annonce for Strædet i Køge

Idag får i opskriften på en af vores nye favoritter til aftensmaden, nemlig risotto med svampe og kylling. Det er en nem ret at lave, både hvad angår ingredienser, tidsforbrug og fremgangsmåde. Find opskriften nederst i indlægget her.

Denne risotto blev jeg inspireret til at lave, første gang jeg handlede i den nye Irma, der er åbnet ved Strædet i Køge. Strædet er et nyt shoppingcenter og gågade i et. Strædet har et år på bagen nu, men det er ikke så længe siden at Irma og Fakta rykkede ind. Strædet går i forlængelse af Køge´s gågader og torv, så vores centrum er virkelig vokset her det seneste år. Strædet ligger også lige ved siden af Køge station. Så skulle i finde et s-tog til Køge en dag, kan jeg anbefale jer at hoppe på det, for at opleve en masse spændende mode butikker, både de kendte som H&M, Jack & Jones, Creme fraiche, Only, Gina Tricot, Kings & Queens, Sams, name it og flere forskellige special butikker, ligesom der er en Imerco home hvor jeg er særligt begejstret for deres afdeling med grønne planter. Strædet byder også på flere restauranter, her kan jeg særligt anbefale den overdådige ta´selv brunch på Siesta og de lækre byg selv burgers på Halifax, der ligger lige ved siden af Nordisk films helt nye kæmpe biograf forenden af Strædet. I kan se en liste over alle butikker her.


Da jeg er forbi strædet hver eneste dag, når jeg skal følge min søn i skole, nyder jeg også godt af supermarkedernes åbningstider som er kl. 7 alle hverdage. Så mangler man lige en hurtig madpakkeløsning ind imellem, er der masser af sunde løsninger i både Irma og Fakta. Billedet ovenfor viser nogle af alle de sunde to go valg, de har at byde på i Strædets supermarkeder. I Irma er der også slagter, som har virkelig lækre sandwich og andre gode småretter. Fakta er særlig oplagt lige at smutte i, hvis man skal hoppe på s-toget fra morgenstunden, da de ligger lige overfor og har en god to go kaffe og morgenbasser ligesom de også har masser af sunde to go salater.

Nu skal i have opskriften på stræde risottoen, kylling kan undlades hvis i ikke spiser kød.

Til 4 personer skal du bruge: 

 • 1 pk risotto (svampe risotto, købt i Irma)
 • 2 små løg
 • 3 fed hvidløg
 • 5-6 tsk olivenolie
 • 1 knips salt
 • 8 dl vand
 • 1 lille klat smør
 • 2 stk kyllingbryst

Fremgangsmåde:

 1. Hak løg og hvidløg fint
 2. Kom 4 tsk. olie på en pande, sammen med ris, løg, hvidløg og salt. Steg det 3-4 minutter ved høj varme, rør rundt imens
 3. Kom vand i en gryde, bring i kog
 4. Kom ris blandingen i vandet og kog under omrøring i ca. 20 minutter
 5. Imens risene koger, skære du kyllingen ud i mindre stykker, steger på panden i 3-4 minutter på hver side

Server risottoen med kylling og top med persille.

I kan læse meget mere om Strædet i Køge og alle de butikker de har at byde på, på deres hjemmeside lige her

 

 

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *