Dyrk nemt og enkelt dine favorit cherrytomater

De sidste mange år har jeg dyrket cherrytomater i haven på denne ganske simple og meget billige måde. Der er meget smagsforskel på de tomater man kan købe og vi har nok alle vores favoritter. Så næste gang du køber en pakke cherrytomater og tænker YES de her var altså bare helt perfekte. Så gemmer du lige et par små skiver af en enkelt tomat og så skaber du dine egne planter.

Fremgangsmåden:

Kom pottemuld i en potte, fugt jorden godt. Læg en skive tomat ovenpå jorden og kom en lille håndfuld pottemuld oven på tomat skiven ca. 1-2 cm. Efter 1-2 uger (ca. 10 dage) vil de spirer. Lad dem vokse lidt mere, så du har en reel plante. Hvert frø bliver til en plante, men ikke alle frø der altid lykkes. Når de er blevet lidt større fordeler du dine tomatplanter i flere krukker. Når de er 25-30 cm kan du flytte planterne på friland eller i større potter. De vil få brug for en pind jo højere de bliver så de ikke vælter. De vil elske at stå et solrigt sted. De skal have godt med vand. Jo mere varme jo mere vand.

Jeg har mine potter med tomatskiverne stående udenfor fordi det er så lunt i vejret nu, men ønsker du de skal spirer hurtigere kan du sætte dem i en sydvendt vindueskarm. Jeg er sent på den i år, normalt starter jeg spiringsprocessen i starten af april, men det betyder blot at tomaterne er lidt senere på den i år og det betyder jo intet. Det kan også være en fordel af lave en ny potte med en tomatskive hver 2. uge frem til slut juni så kan du have nye friske tomater i længere tid, i stedet for at alle planter står med modne tomater på en gang.

Håber i kan bruge dette lille tip og at i får en dejlig weekend forhåbentlig med masser af sol <3

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *