Go Back

DJÆVELSKE BOLLER FRA SORTEDAMMEN

Nerdy Treats
Boller fra Nerdy Treats, der får selv den kedeligste madpakke til at tage sig godt ud.
Tilb. tid 1 t 45 min
Samlet tid 1 t 45 min
Antal 10 Stk

Ingredienser
  

Rødbededej

  • 25 g gær
  • 300 ml lunken vand
  • 200 ml kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 50 g solsikkekerner
  • 3 tsk tørret timian
  • 50 g havregryn
  • 650 g hvedemel
  • 1 stor rødbede, fintrevet
  • 2 spsk olivenolie

Sort dej

  • 1 tsk sort pastafarve
  • 2 dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g rismel

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren lunkent vandt og tilsæt kærnemælk, honning og salt.
  • Bland solsikkekerner, havregryn, timian og hvedemel og ælt det let sammen med de våde ingredienser.
  • Når dejen begynder at hænge lidt sammen tilsættes rødbede og olie.
  • Ælt nu dejen godt sammen i 8-10 minutter, til den er blød og smidig, og stil den herefter til hævning i en time.
  • Del den hævede dej i 10 stykker og tril hvert stykke til en stram og fast rund bolle.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Lav den sorte dej mens bollerne efterhæver.
  • Pisk den sorte farve ud i det lunkne vand og smuldr gæren heri.
  • Tilsæt dernæst olie, sukker, salt og rismel og pisk dejen helt glat.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter.
  • Smør nu de hver af de hævede boller med et tykt lag af den sorte risdej og lad dem hæve i yderlige 15 minutter mens ovnen forvarmes til 200 grader.
  • Bag bollerne i ca. 30 minutter, til de er gennembagte og den sorte dej er krakeleret.