Smuldr gæren lunkent vandt og tilsæt kærnemælk, honning og salt.
Bland solsikkekerner, havregryn, timian og hvedemel og ælt det let sammen med de våde ingredienser.
Når dejen begynder at hænge lidt sammen tilsættes rødbede og olie.
Ælt nu dejen godt sammen i 8-10 minutter, til den er blød og smidig, og stil den herefter til hævning i en time.
Del den hævede dej i 10 stykker og tril hvert stykke til en stram og fast rund bolle.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Lav den sorte dej mens bollerne efterhæver.
Pisk den sorte farve ud i det lunkne vand og smuldr gæren heri.
Tilsæt dernæst olie, sukker, salt og rismel og pisk dejen helt glat.
Lad dejen hvile i 15 minutter.
Smør nu de hver af de hævede boller med et tykt lag af den sorte risdej og lad dem hæve i yderlige 15 minutter mens ovnen forvarmes til 200 grader.
Bag bollerne i ca. 30 minutter, til de er gennembagte og den sorte dej er krakeleret.