Overrask dine børn med sorte boller i madpakken

Denne uges opskrift kommer fra Trine fra Nerdy Treats. Trines speciale er at finde en tilknytning mellem film og mad. De sorte boller er inspireret af bogen ‘Djævlepassagen‘ af forfatter Karen Inge Nielsen. Du kan læse Trines anmeldelse af bogen på hendes egen blog.

I anledningen af, at Karen Inge Nielsen udkommer med anden del af ‘Sortedammens Hemmeligheder’, spurgte vi Trine om vi måtte dele hendes fantastiske opskrift på Sortedamsboller. De sorte boller med den krakelerede overflade kan kun vække opsigt i skolen eller i SFOen og er derfor en perfekt mulighed for at skabe et afbræk i forhold til den almindelige bedstemorbolle.

Vær opmærksom på, at bollerne ikke hører til de nemmeste at bage.

DJÆVELSKE BOLLER FRA SORTEDAMMEN

Boller fra Nerdy Treats, der får selv den kedeligste madpakke til at tage sig godt ud.
Tilb. tid1 t 45 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 10 Stk
Forfatter: Nerdy Treats

Ingredienser

Rødbededej

  • 25 g gær
  • 300 ml lunken vand
  • 200 ml kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 50 g solsikkekerner
  • 650 g hvedemel
  • 1 stor rødbede
  • 2 spsk olivenolie

Sort dej

  • 1 tsk sort pastafarve
  • 2 dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g rismel

Sådan gør du

  • Smuldr gæren lunkent vandt og tilsæt kærnemælk, honning og salt.
  • Bland solsikkekerner, havregryn, timian og hvedemel og ælt det let sammen med de våde ingredienser.
  • Når dejen begynder at hænge lidt sammen tilsættes rødbede og olie.
  • Ælt nu dejen godt sammen i 8-10 minutter, til den er blød og smidig, og stil den herefter til hævning i en time.
  • Del den hævede dej i 10 stykker og tril hvert stykke til en stram og fast rund bolle.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Lav den sorte dej mens bollerne efterhæver.
  • Pisk den sorte farve ud i det lunkne vand og smuldr gæren heri.
  • Tilsæt dernæst olie, sukker, salt og rismel og pisk dejen helt glat.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter.
  • Smør nu de hver af de hævede boller med et tykt lag af den sorte risdej og lad dem hæve i yderlige 15 minutter mens ovnen forvarmes til 200 grader.
  • Bag bollerne i ca. 30 minutter, til de er gennembagte og den sorte dej er krakeleret.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *