Overrask dine børn med sorte boller i madpakken

Denne opskrift kommer fra Trine fra Nerdy Treats. Trines speciale er at finde en tilknytning mellem film og mad. De sorte boller er inspireret af bogen ‘Djævlepassagen‘ af forfatter Karen Inge Nielsen. Du kan læse Trines anmeldelse af bogen på hendes egen blog.

I anledningen af, at Karen Inge Nielsen udkommer med anden del af ‘Sortedammens Hemmeligheder’, spurgte vi Trine om vi måtte dele hendes fantastiske opskrift på Sortedamsboller. De sorte boller med den krakelerede overflade kan kun vække opsigt i skolen eller i SFOen.

Vær opmærksom på, at bollerne ikke hører til de nemmeste at bage.

DJÆVELSKE BOLLER FRA SORTEDAMMEN

Nerdy Treats
Boller fra Nerdy Treats, der får selv den kedeligste madpakke til at tage sig godt ud.
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 10 Stk

Ingredienser
  

Rødbededej

  • 25 g gær
  • 300 ml lunken vand
  • 200 ml kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 50 g solsikkekerner
  • 3 tsk tørret timian
  • 50 g havregryn
  • 650 g hvedemel
  • 1 stor rødbede, fintrevet
  • 2 spsk olivenolie

Sort dej

  • 1 tsk sort pastafarve
  • 2 dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g rismel

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren lunkent vandt og tilsæt kærnemælk, honning og salt.
  • Bland solsikkekerner, havregryn, timian og hvedemel og ælt det let sammen med de våde ingredienser.
  • Når dejen begynder at hænge lidt sammen tilsættes rødbede og olie.
  • Ælt nu dejen godt sammen i 8-10 minutter, til den er blød og smidig, og stil den herefter til hævning i en time.
  • Del den hævede dej i 10 stykker og tril hvert stykke til en stram og fast rund bolle.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Lav den sorte dej mens bollerne efterhæver.
  • Pisk den sorte farve ud i det lunkne vand og smuldr gæren heri.
  • Tilsæt dernæst olie, sukker, salt og rismel og pisk dejen helt glat.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter.
  • Smør nu de hver af de hævede boller med et tykt lag af den sorte risdej og lad dem hæve i yderlige 15 minutter mens ovnen forvarmes til 200 grader.
  • Bag bollerne i ca. 30 minutter, til de er gennembagte og den sorte dej er krakeleret.
Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.