Basis Opskrift: Nemme Grove boller

opskrift på grove boller til madpakkenI dag får i en dejlig nem basis-opskrift på en god grov / gnavebolle. En opskrift som du nemt selv kan ændre på alt efter hvad i lige har i skabet. Prøv at eksperimenter lidt med ingredienserne det bliver de kun bedre af.

Til ca. 20 styk grove/ gnaveboller skal du bruge følgende:

7 dl koldt vand, 25 g gær, 1 tsk salt og så ellers mel, kerner og frø indtil dejen er sammenhængende men stadig rigtig godt klistret.  Til disse har jeg brugt ca. 400 g halv sigtet rugmel, 1 dl groft knuste rug kerner,  1 dl knuste hvedekerner samt 1 dl rug flager alt sammen fra Amo’s nye fuldkorns serie.

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og bland derefter mel, frø, kerner, flager (eller hvad du har) i dejen rør den godt sammen, dæk skålen til og sæt den i køleskabet i mindst 6 timer. Sæt dem på en bageplade med en ske og bag dem derefter ca. 15-18 minutter ved 200 grader i varmluft (husk at hold øje) de er færdige når de begynder at få en god farve på toppen.opskrift på sund gnave bolle

 

Del dette

Leave a comment

 1. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  – Elin, Findeopskrifter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *