Basis Opskrift: Nemme Grove boller

opskrift på grove boller til madpakkenI dag får i en dejlig nem basis-opskrift på en god grov / gnavebolle. En opskrift som du nemt selv kan ændre på alt efter hvad i lige har i skabet. Prøv at eksperimenter lidt med ingredienserne det bliver de kun bedre af.

Til ca. 20 styk grove/ gnaveboller skal du bruge følgende:

7 dl koldt vand, 25 g gær, 1 tsk salt og så ellers mel, kerner og frø indtil dejen er sammenhængende men stadig rigtig godt klistret.  Til disse har jeg brugt ca. 400 g halv sigtet rugmel, 1 dl groft knuste rug kerner,  1 dl knuste hvedekerner samt 1 dl rug flager alt sammen fra Amo’s nye fuldkorns serie.

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og bland derefter mel, frø, kerner, flager (eller hvad du har) i dejen rør den godt sammen, dæk skålen til og sæt den i køleskabet i mindst 6 timer. Sæt dem på en bageplade med en ske og bag dem derefter ca. 15-18 minutter ved 200 grader i varmluft (husk at hold øje) de er færdige når de begynder at få en god farve på toppen.opskrift på sund gnave bolle

 

Del dette

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.