Madkonflikter

11391790_10153097606163800_7170078227305013009_nI perioder så er madlavningen, det jeg aller mindst glæder mig til i de daglige gøremål, andre gange er det stik modsat. Men det skal jo gøres, men i virkeligheden holder mine børn faktisk aller mest af maden når jeg ikke orker. Fordi det så ender med alt muligt i en stor pærevælling som en mini tag selv buffet.

Billedet ovenfor er fra en af de dage hvor jeg ikke orkede, så der blev serveret jordbær, masser af grønt og lidt ekstra frugt, spejlæg og rugbrød samt diverse pålæg. Ofte er børn jo slet ikke så krævende, de gider da ikke kartofler, kød og sovs hver eneste dag, lige så lidt som jeg orker at stå og lave det hver dag.

I en travl hverdag gør det virkeligt ikke noget at man sætter forventningerne lidt ned, hellere bruge de 30 minutter på lidt ekstra kvalitets tid med børnene, det har både de og vi 1000 gange mere gavn af.

Det er også på dage hvor jeg ikke orker madlavningen, at børnene spiser mest, det lokker med alle farverne og i sidste ende er det jo også sundere end den med kartofler og sovs… Jeg tænker ofte at vi forældre skal lærer at sætte både tempoet og forventningerne til os selv en hel del ned. For vores børn er slet ikke så krævende som vi ofte gør dem til…

Kan i have en dejlig weekend <3

 

Del dette

Leave a comment

  1. Hvor ser det dejligt ud, og du har bare så evig ret… Vi forældre skal stoppe med at gøre måltider til konflikter, og også med at tro at det altid skal være varmt mad for at være sund mad… Mine unger fortrækker også mad som du viser her, og ekstra bonus er da lige at der så er tid til ekstra hygge 🙂

  2. Enig! Min tøser har altid elsket, når aftensmaden bare var “tøm køleskabet ” – så står den på rugbrødsmadder krydret med lige netop et spejlæg eller ristede pølser eller en lynhurtig tun-salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.