Fladbrød – På grill eller pande

IMG_0421Fladbrød kan laves både på panden men er også et hit at lave på grillen hele sommeren. Opskriften er så simpel som noget kan være og de hitter altid som tilbehør også til madpakke salaterne. Opskriften får i her.

Til ca. 16 fladbrød skal du bruge:

350 gram mel (jeg har brugt hvede) – 350 gram yoghurt naturel – 1. tsk. bagepulver – 1 tsk. groft salt – 2 tsk tørret basilikum (kan udelades / byttes ud med anden krydderurt, frisk som tørret) + olie til at pensle med efter bagning.

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienser godt sammen og ælt dejen, lad den hvile i skålen 15 minutters tid. Del dejen i 16 stykker og rul dem til kugler. Rul dem ud på et meldrysset bord med kagerulle 3-4 mm tykke. Snit 3-4 steder helt igennem brødet (2 cm fra alle kanter). Kom på en varm pande eller på grillen 1-2 minutter på hver side.

Lige som du tager dem af varmen pensler du dem med olie. Du kan også bruge olie med smag, fx med hvidløg. Har du ikke lige olie ved hånden, smelter du bare smør og evt. presser lidt hvidløg der i. Du kan variere smagen lige som du lyster og brug også gerne masser af friske krydderurter.

De smager fint både varme, lune og kolde, så de er velegnet til madpakken også ligesom de kan fryses. IMG_0425

Del dette

Leave a comment

  1. Hej. Hvor lang tid lader du dem ligge på panden? Jeg kan ikke få dem mørke som dine 🙂

    Vh Jannie

    • Ved at være længe siden jeg har lavet dem, så har ikke helt styr på længden lige nu 🙂 Men evt skru helt op for varmen det sidste minuts tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.