En lækker banankage, kan bruges både som kage og som almindeligt brød a la Amerikansk bananbrød. Hjemme hos os bruges denne som kage, andre bruger det som brød og kommer lidt smør på skiverne, uanset hvad smager kagen/brødet virkelig himmelsk. Opskrift får du her:
Dette skal du bruge
– der er rigeligt til mindst 10 personer, da kagen mætter godt
- 2-3 Str. L-M Æg
- 2 dl Yoghurt naturel Eller lignende produkt
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk Vaniljepulver
- 5 små bananer
- 250 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåden:
-
Pisk æg, yoghurt, vanilje, bagepulver & natron godt sammen.
-
Tilføj bananerne i mindre stykker en efter en og pisk det sammen.
-
Kom mel i, pisk sammen igen.
-
Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
-
Kom dejen i en form, enten springform, tærteform, eller almindelig brød form. Gerne beklædt med bagepapir. Så intet sætter sig fast6. Kom evt. en banan skåret i skiver på toppen7. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 45 minutter, til den er blevet gylden på toppen.
Du kan finde flere opskrifter på kager, uden sukker her på bloggen – se med her