0. Klasses barn – Sådan er det & den vigtige kost

morgenmadSelvom det er ørhm, temmelig mange år siden jeg gik i 0. klasse så husker jeg godt, hvordan det var. Vi lærte alfabetet, en masse sange, lidt om plus stykker og talrækker. Hørte en masse historier og ellers stod den på time vis af leg. Det var børnehavens forlængede arm, kan man sige. Og nå ja, vi havde også fri kl. 11:50 hver dag. Idag er det anderledes, børnene skal lære rigtig meget allerede i 0. klasse. På min søns skole slutter 0. klasse kl. 13:50 hver dag.

Frygten for, at sende sit barn fra børnehave til skole, kender de fleste af jer med børn nok ? For vi vil jo gerne at de kan lege lidt længere, inden de skal sidde der på skolebænken, tie og koncentrere sig i 6 timer dagligt. Men som 5-6 årige skal de altså afsted og igang med den faglige del i livets skole.

Jeg var mildest talt ikke stolt ved situationen da min søn som 5 årig skulle starte, jeg syntes det var synd, alt for tidligt. Men han er vokset med opgaven og er en super god skoledreng. Jeg frygtede terperiet, men sandheden er jo at det slet ikke er sådan. De leger rigtig meget, de leger fagligheden ind, tavle undervisningen er slet ikke så udbredt i dag som det var engang. Selvfølgelig er der forskel på lære og skoler, men jeg fornemmer at det er meget generelt at forældre bliver lettet, når børnene først er kommet igang i 0. klasse. At det slet ikke (trods de lære vanvittig meget) er så slemt at gå i 0. klasse.

Husk at et godt morgenmadsmåltid er vigtigt for børns evne til indlæring – du kan måske finde lidt ideer / inspiration i min kategori med morgenmad HER

Til en lang skoledag hvor hjernen skal være med, de ikke skal blive for trætte og hvor koncentrationen er vigtig – skal børnene have en god, mættende og gerne varieret madpakke – den er alfa omega for deres læring. Du kan finde en masse ideer til madpakken HER

6 timer i skole om dagen, betyder altså ikke 6 timer med ren tavle undervisning. Men 6 timer med en masse forskelligt indhold, fagligt såvel som socialt. Og børnene lære altså bare helt naturligt meget mere, når det foregår på deres præmisser og hvis lærene formår at skabe den balance, så er det faktisk ret dejligt at gå i 0. klasse for langt de fleste børn.

Så frygt ej, for jeres små nye skolestartere i år. De skal nok klare den, de (og skolen) er meget sejer end vi lige går og tror.

En rigtig vigtig ting, er at vi forældre taler skolen op og ikke ned. Er vi åbne og nysgerrige overfor det nye, er vores børn det også.

Skal børnene i SFO efter skolen – er det altid godt med lidt snacks til om eftermiddagen, snacks som kan give lidt mæthed så de kan holde indtil aftensmaden – Du kan finde ideer til sunde snacks og mellemmåltider lige her

Rigtig dejlig dag til dig og en fantastisk første skoledag til alle

Mine børn starter i dag i 1. –  7. og 9. klasse – wow hvor blev tiden da de var små lige af <3

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.