Sunde ÆggeMuffins! med kylling & grønt…

ANNONCE
grøntsags muffins til den nemme madpakke

Æggemuffins med kylling og bacon

Disse virkelig sunde æggemuffins med kylling og grøntsager, kan laves på mange måder, du kan bruge rester fra aftensmaden, fx skinke, kylling, oksekød, mørbrad. Alle slags grøntsager osv. Du kan altså nemt afveksle dem og blot bruge denne opskrift som en slags basic opskrift

Grøntsags muffins til den sunde madpakkeTil 6 store (som disse) eller 12 små skal du bruge følgende:

5 store æg, 1 dl mælk (kan udskiftes med endnu et æg), 2 tsk. salt, 1 squash, 2 store gulerødder, 2 håndfuld kylling kogt eller stegt og evt. lidt røget bacon til toppen.

Fremgangsmåde:

Skær grøntsager og kylling i små tern, eller riv det grønne hvis det er til mindre børn. Bland alle ingredienser sammen og hæld det i muffins forme, og til sidst røget bacon på toppen, ellers kan du stege det og blot pynte med når de er færdige.  Store grøntsags muffins skal have ca. 20-25 minutter i ovnen og små skal have ca. 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

Husk at smør formen med olie fx kokosolie som denne (papirs forme er ikke gode til formålet da de ikke er til at få af) De kan sættes i fine forme til madpakken når de ER færdigbagt.

Jeg anbefaler at bruge  denne størrelse muffinform til de muffins der skal med i madpakkerne, de er i en størrelse der er nemme at håndterer.

Til aftensmaden er de gode sammen med engang salat og groft brød, eller server fx med dette sprøde flute, som er nemt at bage. det er også sådan jeg medbringer dem i egen madpakke. Til børnenes madpakke kommer de med sammen med rugbrød eller rugbrødschips som disse og grøntsags stave. 

Har du brug for et mindre økonomisk tilskud for at kunne lave sund og varieret kost til dig og din familie? Besøg onlinesammenligningstjenesten Matchbanker.dk og skab hurtigt og nemt luft i økonomien.

Sunde muffins
19458089_10155020682773800_639782255_n

Min kogebog Sunde Madpakker

Spækket med 50 nemme & varierede opskrifter til madkassen for både store og små

I bogen får du også masser af tips og ideer til andre måder at bruge de enkelte opskrifter på

Køb hardback bogen lige her & her

Fås også som e-bog lige her

Del dette

Leave a comment

 1. Måske et dumt spørgsmål, men gør jeg forkert, når jeg ikke kan få dem ud af formen? Giver jeg dem for meget eller for lidt?

  • Hejsa

   Det kan de, men de kan godt blive lidt “våde” i konsistensen derefter, så anbefaler lige at give dem 5 minutter i ovnen når de er næsten optøet 🙂

 2. Hejsa.
  Jeg har flere gange lavet grøntsags/æggemuffins med stor succes. Jeg har en hjemmeside, hvor jeg sælger alt til cupcakes. Jeg har bla en form, som kan bruges til din opskrift uden problemer. Så kan man lige pludselig lave 20-24 af fangen. Sig til, hvis du vil prøve dem!

 3. Hej
  Jeg ville lige høre hvor du køber bagespray eller om du har prøvet de forme Camilla snakker om? Vil nemlig gerne prøve at lave disse muffins.
  Mvh Tina

  • Hej Tina

   Jeg køber bagespray i super brugsen, har ikke prøvet Camillas forme endnu, men satser på at få prøvet dem af snarest)

  • Hej Camilla det kan de godt, bare put godt med skinketern i så bliver de rigtig gode, det gør jeg også indimellem 😉

  • Hejsa

   Det kan man godt, giv dem lige et par minutter i varm ovn når de er optøet, ellers kan de godt føltes lidt våde 🙂

  • Hej Ruby, nej slet ikke. men man kan godt give gulerødderne lige et lille opkog så de er lidt blødere hvis man er til det 🙂

 4. Kan man ikke erstatte squashen med noget andet? Fx spinat? Vi bryder os nemlig ikke om squash herhjemme 😊

  • Det kan de godt, men bliver bedst hvis man lige giver dem et par minutter i en varm ovn efter optøning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *