opskrift gulerodsboller

Vanvittig gode gulerods/solsikke boller

I eftermiddags bagte jeg disse virkelig gode gulerods/solsikke boller. Som er et hit både som morgenbrød og som gnavebrød til formiddag/eftermiddag til alle aldre. Super dejlige at have med i madpakken fx til eftermiddagen.

Til ca. 15 boller skal du bruge :  

25 gram gær – 25 gram flydende margarine – 4 dl mini mælk – 1 æg – 1 tsk salt – ca. 750-800 gram hvedemel – 2 dl revet gulerod – 2 dl solsikkekerner + æg til pensling

Fremgangsmåde: 

Lun mælken og rør gæren ud deri, tilsæt flydende margarine og salt, samt halvdelen af melet. Rør dejen rigtig godt, (gerne på røremaskine) tilsæt gulerod og solsikkekerner samt ægget. Rør igen dejen rigtig godt og derefter tilføjer du lidt mel af gangen indtil du syntes dejen er passende, den skal være lidt våd / klistret så bliver den aller bedst. Ælt dejen et godt stykke tid, jo mere luft giver det til brødet.

Lad hæve 30-45 minutter, slå dejen ud på et melet bord og del dejen op i 15 stykker. Form kun bollerne let så ikke du presser luften ud af dem, de må gerne være lidt ujævne. lad efterhæve i ca. 15 minutter og pensel med æg. Giv dem 10-15 minutter ved 200 grader, du er ikke i tvivl når de er færdige, de får den fineste gyldne farve.

Lad dem afkøle og kom derefter i lufttæt opbevaring, men husk lige at spise en mens de stadig er lune 😉 Kan sagtens fryses også.

NB. Du kan til hver en tid skifte hvedemelet ud med andre typer af mel, men de bliver nu engang bedst med lyse mel typer. Spelt og Ølandshvede er også god til denne type brød. 

Del dette

17 kommentarer

  • Det skal helst være en anden slags grøntsag i lignende konsistens i stedet. Du kan også prøve med hørfrø, men jeg vil ikke garanterer for det færdige produkt, der er jo stor forskel på hvordan gulerod og hørfrø suger/giver væske 🙂

 1. Så er de første boller klar til at komme i ovnen. De ser lækre ud og jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem. 😊
  Er det alm ovn på 200 gr?

  • Jeg bruger varmluft, men gør hvad du plejer det er nemt at se når de er færdige 🙂

 2. Tak for en super opskrift. Jeg har nu bagt dem 4-5 gange og de er blevet gode hver gang 🙂 Jeg fryser en pose ned med det samme og tager så op enkeltvis efter behov. De er perfekte til morgenmad eller mellemmåltid 🙂

 3. Virkelige gode boller ! Bager dem ofte både som koldhævet med mindre gær i og med halv gulerødder/squash. Eller med 5 korns blanding i stedet for kun solsikkekerner. De er altid et sikkert hit hos børn og kollegaer

 4. Det er verdens bedste boller. Bagte dem i går med 1 dl havregryn og de blev endnu mere bløde end ellers… Nu kunne jeg godt tænke mig at lave nogle til en stor fødselsdags brunch. Tror du man kan bage dem præcis efter opskriften med mælk og samme mængde gulerødder, hvis man bager dem koldt hævet aftenen i forvejen? Skal dejen evt. være mere klistret end hvis man bager dem normalt? :0)

  • Hej Trine, dejligt at høre du kan lide dem 🙂

   Jeg ville bytte mælk ud med vand, nøjes med 15 g gær til denne portion og ellers efter opskriften 🙂 så tror jeg de bliver lige så gode…

 5. Et tip. Jeg drysser aldrig mel på bordet, når jeg bager. Istedet bruger jeg en sjat olie. Så er det nemt at få bordet rent og bollerne bliver super af lidt olie 😁

  • Ja det kan du godt 🙂 Men så skal du bare blande alle ingredienser sammen med det samme så ikke du skal ælte kerner, gulerod ind sammen med æg

 6. Super lækre boller.
  Mine børn bagte dem i går.
  Brugte 300 g grahamsmel og 500 g hvedemel.
  Den ene portion blev solsikkekernerne kørt gennem en hakker, da sønnen ikke bryder sig om hele kerner – det blev en succes. De smager skønt.

 7. Bedste boller jeg nogensinde har smagt. Jeg lavede mine med solsikke på toppen også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.