Müslibar – fyldt med nødder, frø og kerner

müslibar
Det er meget længe siden jeg sidst delte en opskrift på müslibar med jer, så det skal vi kigge nærmere på idag. Med disse virkelig gode Kokos bar. De er nemme at lave og kræver ikke de store forberedelser og så koster de med garanti meget mindre, end dem vi normalt går og køber.

Dette skal du bruge til ca. 20 stk. müslibar

  • 1 dåse kondenseret mælk 350 g – læs nedenfor en beskrivelse af hvad det er, hvis ikke du lige kender det.
  • 100 gram mandler
  • 100 gram hasselnødder
  • 50 gram sesamfrø
  • 50 gram kokosmel
  • 100 gram havregryn
  • en håndfuld kokosflager (kan udelades).

*Kondenseret mælk har i nok ikke lige i skabene, det er lidt et produkt “vores mormødre brugte”, men det fås i de fleste supermarkeder. Kondenseret mælk indeholder sukker – alternativt kan man bruge Evaporeret mælk som kan stort set det samme, den er bare umulig at få i supermarkeder. Så der skal man oftest lige finde den hos en asiatisk butik / grønthandler eller lignende. Det er dog ikke en mængde sukker der skader noget, efter min mening. Så jeg bruger altså altid kondenseret mælk, uden dårlig samvittighed ;).


Fremgangsmåden til müslibar:

Hak hassel og mandel groft, lun mælken på en pande (må ikke koge). Hæld mælken i en skål og tilsæt resten af ingredienserne men kun halvdelen af havregrynene. Rør det hele godt sammen og tilføj mere og mere havregryn til du syntes massen har den rette konsistens. Den skal være sej, men godt klistret.

Kom det hele i et ovnfastfad med bagepapir og fordel massen. Glat massen ud, lettest med lidt vand på fingrene. Bag i ovnen ved 150 grader i ca. 30 minutter, til massen er blevet let gylden. Lad det afkøle ca. 20 minutter og skær så ud i den ønskede størrelse. De opbevares bedst, ved at pakke dem enkeltvis ind i madpapir, og derefter i en lufttæt bøtte/dåse.

Jeg har købt nogle foliebakker i 20 x 30 cm som jeg bruger hvergang jeg laver disse, beklæder dem med bagepapir og genbruger dem igen og igen. De passer nem lige præcis i størrelsen. Vælg de lave af slagsen.

Du kan variere dem med den slags nødder / frø du lige har i skabene, lige som du kan tilføje små stykker tørret frugt. Eller lave den helt vilde og tilføje lidt mørkt chokolade enten i selve baren eller som pynt oven på.

De holder sig friske i op til et par uger – men så længe når de sjældent at stå 😉

hjemmelavet muslibar

Du kan også prøve at lave disse “verdens nemmeste müslibar” hvis det skal gå rigtig stærkt. Eller lækre snack kugler med pistacie.

Del dette

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.