Koldhævede gnaveboller med solsikke

SONY DSCGnaveboller er et hit både til børnehaven og skolen, det nemt at spise og man kan tage den med sig hvis man lige har travlt med at nå noget i frikvarteret, der er det lidt besværligt med “våde ting” så i sær mine store børn er glade for gnaveboller.

Jeg laver mange forskellige varianter men den koldhævede bruger jeg oftest, da den er hurtig og ikke klistrer fingrene til 😉  Samtidigt med at den får en dejlig sprød skorpe og er top luftig inden i.

Til ca. 20 gnaveboller (eller 15 sandwichbrød – det er den nemlig også god til)

10 gram gær – 5 dl vand – 1,5 tsk salt – 3 spsk olivenolie – 150 g havregryn – 75 g grahamsmel – 100 g solsikkekerner – 300 g hvedemel

Rør gæren ud i koldt vand, tilsæt salt, tilsæt olie og rør godt sammen. Tilsæt resten men kun 3/4 del af hvedemelet.

Dejen skal røres rigtig godt og være klistret men heller ikke for tynd, tilsæt løbende det sidste mel – dejen må ikke blive tør.

Sæt det i køleskabet med folie over i 8-10 timer (evt. natten over). Dejen sættes på bageplade med bagepapir med 2 metalskeer, dyp skeen i koldt vand og så ned i dejen.

Bag dem ved 250 grader,  i varmluft ovn dog kun 225 grader i 10-12 min.


SONY DSCFrugtposen til børnehaven

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.