Formiddags mad til vuggestuebarnet

11933477_10153281583563800_7324190556071064200_nJeg har ikke selv så små børn mere, men det føltes som var det igår at min yngste gik i vuggestue. Kender i det ? Tiden flyver bare afsted og her står jeg nu med 3 skolebørn. Men der skal også være lidt inspiration til jer med de helt små børn, så når jeg får veninder på besøg med bitte små, så kan jeg jo passende serverer lidt mad for dem og bruge det til bloggen her 😉

Denne portion matcher på størrelsen det jeg gav egne vuggestue børn med til formiddag / eftermiddag. Det skal lige kunne stille den værste sult men heller ikke mere end det. Da hovedmåltiderne jo også skal kunne være der 🙂

Her er det lidt ost skåret i tern, stave af et halv stykke rugbrød, et halvt æble i både og lidt hjemmelavet syltetøj til som en lille dip.

Det kan måske virke så voldsomt selv at skulle stå og lave en syltetøj, men det tager virkeligt ikke lang tid.

Jeg tager ca. 250 gram bær (friske eller frosne) dækker med vand og (max) 2 spsk. sukker (eller anden sødemiddel) koger det i ca. 8-10 minutter. Ved store bær moser jeg dem undervejs i gryden med en gaffel. Tager det af varmen og drysser 2 spsk. geleteringspulver over og koger lige op igen under omrøring. Stiller det i køleskabet og efter 10-15 minutter har det sat sig og er klar til servering eller lufttæt opbevaring. 

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.