Glad for den nye skolereform & for madpakken

skaermbillede-2018-01-02-kl-11-42-51

Dette indlæg har jeg overvejet længe, for jeg syntes det lidt trist at alt hvad man læser rundt omkring er lutter dårlige erfaringer med den nye skolereform, og det er faktisk ikke mit indtryk, at det så slemt trods alt.

Faktum er at mine 3 børn i henholdsvis 0. klasse – 6. klasse og 8. klasse trives rigtig godt i skolen og er glade for den, også selvom de har lange skole dage. Den yngste til kl. 14 hver dag og de 2 store til mellem 14:50 og 15:35.

Jeg var ligesom de fleste andre lidt forskrækket over de lange skoledage de skulle til at have, men det viste sig ret hurtigt, at det ikke gjorde den store forskel, for mine børn. Den yngste (5 år) har jo aldrig prøvet andet, så for ham er det bare sådan skolen er og han elsker det højt.

De kan være trætte når de kommer hjem, det kunne de også før. Men de er gladere for at gå i skole i dag end før reformen. De går mere op i deres skole, de tager større ansvar for deres skole og læring. De ved godt, at vil de have fri når de går hjem, kræver det at de arbejder koncentreret i skolen, ellers er der ekstra lektier udover de faste afleveringer.

Min 14 årige datter i 8. klasse sagde det så fint den anden dag “mor, jeg forstår ikke hvorfor så mange taler så dårligt om skolen, det er jo meget bedre nu, vi når at lære nye ting inden vi skal afbrydes fordi dagen er slut”. Jeg tror hun har helt fat i at det er forskellen fra før til i dag. De når at lære det de skal og det vil på sigt løfte børnene i flok.

Tidligere kunne børnene risikerer at gå hjem midt i læringen, for at skulle afleverer det som en færdig opgave dagen efter, derhjemme fik alle 22 børn hjælp til lektierne af mor og far på 22 forskellige måder, nogle kunne ikke få hjælp, nogle kunne få meget, andre bare en lille smule. Det er en af de punkter hvor jeg fornemmer at den nye skole løfter vores børn samlet set.

Mine børn tager glade i skole hver morgen, men jeg er også glad og jeg taler støttende og positivt om skolen og lærene, her tror jeg altså at vi forældre kan gøre en kæmpe forskel. Vi skal ikke stå og sige øv nu skal du have en, af de rigtig lange dage igen, vi skal sige “her er lidt ekstra mad og en juice til når sulten melder sig i eftermiddag” eller “jeg henter dig lige efter skole og så smutter vi hjem og hygger os lidt inden aftensmaden” eller hvad som helst. Vi skal gøre det lettere for dem, vi skal ændre mønstre/rutiner sammen med vores børn.

Fx har min søn på 12 år i 6. klasse ofte noget for der skal læses i historie, og selvfølgelig er det meningen at han selv skal læse det, men er han meget træt en aften er der altså intet i vejen for at jeg læser det højt for ham, det er jo en del af det at være forældre at vi må finde de rutiner som vores børn trivedes bedst i, og indordne os under dem til gavn for børnene.

Jeg er fuldt ud klar over at der ER pressede børn i folkeskolen, men jeg tror at de fleste af disse børn allerede var pressede i forvejen af mange forskellige årsager og det handler om rigtig meget andet end altid lange skoledage og det er de børn der har brug for hjælp og støtte i en anden form end den de får i dag, men det er folkeskolen bare endnu ikke gearet til, men jeg nægter at give reformen skylden for det, der skal kigges mange andre steder også. Altså sådan helt reelt så er det jo ikke voldsomt mange flere timer børnene har i dag end tidligere, det er bare anderledes på mange måder.

Nogle dage kan jeg få helt dårlig samvittighed over at være glad for den nye skole, fordi så mange taler den ned og bliver virkelig sure når nogen taler positivt om den, men jeg mener bare, at de positive historier også er vigtige i hele debatten. For jeg tror på at den nye skole er kommet for at blive, vi kommer ikke til at opleve så drastiske ændringer som denne i vores børns skoletid igen. Så vores opgave at at stille forslag til forbedring af det vi har ikke af noget andet, for noget andet vil måske bare blive svært for endnu en gruppe børn og så er vi vel lige vidt ?!

Har dit barn svært ved et eller flere fag i skolen? GoKarakter udbyder privatundervisning og lektiehjælp i alle fag på både folkeskole- og gymnasieniveau!

God dag til jer…

Ps. madpakken på billedet kan i læse mere om lige her 

og husk at de mange timers læring kræver masser af sund mad og at de fleste børn har brug for lidt sødt sidst på dagen for at kunne holde sig i gang, fx en banan, en juice eller lignende til sidst på skoledagen er et hit hos mine børn.

 

Del dette

Leave a comment

 1. Kære du. Mange tak for dit indlæg. Det er vel nok skønt at høre din mening. Jeg er helt enig med dig.
  Rigtig mange vuggestue og børnehavebørn har længere dage.
  Det er så enerverende, at blive ved med at læse – især skolelærernes – negative kommentarer.
  Der er helt sikkert mange ting, der kan blive bedre i folkeskolen. Men jeg kender også mange, der er glade for ændringerne. Ha en god dag .

  • Hej Lene
   Dejligt at høre i også er glade for skolen i den nye form…. Ja de negative kommentarer fylder lidt for meget, hvor blev der af den med at få det bedste ud af situationen og undlade at blive ved at hænge i gamle rutiner og krav..

   Det skal nok blive rigtigt godt en dag, det er jeg sikker på.. også en god dag til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.