Friskbagte sprøde Flutes

_1Håber i alle er kommet godt ind i det nye år, vi havde en dejlig aften herhjemme. Min yngste søn og jeg, med besøg fra og hos venner i løbet af aftenen og natten. Egentlig havde jeg regnet med, at vi ville komme tidligt i seng. Men kl. var næsten 3 inden vi landede under dynerne. Det sidste min søn sagde inden han faldt i søvn var “sikke en dejlig dag vi har haft”, så ved man bare at det hele har været godt.

Jeg vil starte året med at dele en super god og nem opskrift på flutes med jer, sådan en opskrift der altid er rar at have i baghånden.

Til 3 flutes skal du bruge følgende:

3 dl lunkent vand, 25 gram gær, 1 tsk. salt, 500 gram hvedemel (du kan evt. skifte halvdelen af hvedemelet med grovere mel typer), æg / mælk til pensling og krydderier til toppen

Sådan gør du: 

Rør gæret ud i vandet, tilføj salt, rør derefter melet i lidt af gangen og gem lidt til æltningen. Ælt dejen rigtig godt. Stil den til hævning i 20-30 minutter. Form 3 flutes, rids dem med en kniv. Stil dem på en bageplade og lad efterhæve i 10-15 minutter. Pensel med æg/mælk og kom dine krydderier på toppen. Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 12-15 minutter.

De kan fryses

De er også altid et hit med pålæg og grønt til madpakkerne 🙂

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.