Grovboller med rugmel & hytteost

_1De her boller er virkelig dejlige luftige. P.g.a. hytteosten er de rige på protein, hvilket gør at de mætter længere end almindeligt brød ville gøre det, og derfor egner de sig særdeles godt som morgenbrød, sandwich brød til madpakken med lidt salat, skinke, agurk og tomat eller anden favorit. Og selvfølgelig perfekte som gnaveboller også.


Til ca. 20 boller skal du bruge: 

50 g gær – 4 dl mælk (kan skiftes ud med vand) – 250 g hytteost  – 1 tsk groft salt – 2 dl solsikkekerner – 200 g rugmel – ca. 650 g hvedemel + æg til pensling

10399825_10153752570858800_8637841322048422257_nFremgangsmåden:

Rør gæren ud i koldt mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen rigtig godt sammen (gerne i 8-10 minutter) til en ensartet masse. Dejen skal være klistret. Lad dejen stå i skålen overdækket i 1,5-2 timer.

Slå lige hurtigt dejen sammen evt. med grydeske efter hævningen, form 20 boller med 2 skeer, og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i 30 minutter. Pensel med sammenpisket æg og bag i forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 15 minutter til de har fået en flot gylden farve. Du kan sagtens sætte begge plader i ovnen med det samme.

Lad dem køle lidt ned inden du skære dem. Kan fryses..

_02

 

 

Del dette

Leave a comment

  1. Hele familien er fuldstændig vild med denne opskrift ! Den er simpelthen genial:-). De bliver så luftige og lækre og kan ovenikøbet sagtens fryses. Tak for en super opskrift👍😀

    • Nej slet ikke, så det kan du roligt bruge i bagværk.. Alternativt kan du bare skifte det ud med fx skyr eller græsk yoghurt det giver samme gode konsistens 🙂

  2. Kan man mon erstatte solsikke kerner med noget andet til de børn der IKKE spiser brød med synlige kerner?☺️

Skriv et svar til Karin Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *