Hjemmelavede Cheese Dippers

 photo 0131_zps5f3c6405.jpgSONY DSCLav dine egne cheese dippers – et hit til børnenes madpakke

Ca. 60 stykker Dippers

2,5 dl vand – 15 g gær – 7 del mel (eventuelt groft mel) – 2 tsk salt – 5 spsk oliven olie (eller anden type)

Rør gæren ud i lunt vand og rør det sammen med halvdelen af melet, kom olie og salt i,  rør det rigtig godt (jeg har rørt med grydeske. (Men vil være en fordel med dejkroge på el-piskeren, eller anden maskine) resten af melet kommes løbende i, indtil dejen er god og nem at ælte.  Ælt dejen rigtig godt og lad det hæve tildækket cirka 20-25 min.

Rul det ud i den form du ønsker dem de hæver cirka til dobbelt størrelse ved bagning.  pensel dem med vand. (og ja det er meget svært at få dem så fint tynde som de maskin fabrikerede ;))

Varm ovnen op til 200 grader og stil dem i midten af ovnen i cirka 15 min, hvis ikke du syntes de er helt sprøde kan du bare slukke ovnen og åbne lågen så de får lidt eftervarme. Jeg har en ret gammel ovn så hvis din ovn er ny skal du være opmærksom på at de måske skal have lidt mindre tid.

Ostedippen:

Normalt ville jeg have brugt halvt græsk yoghurt & halvt creme fraiche men i dag blev osten rørt af halvt creme fraiche & halvt hytteost fremgangsmåden er den samme. Tag den mængde du ønsker rør det let sammen og læg det i en si dækket af åbne kaffefiltre, stil det i køleskabet 6-8 timer (natten over) så væden kan løbe fra, derefter røres det lige sammen og så er dippen klar.

 photo 009_zps53e9cdcf.jpg photo 0053_zps8948e8db.jpg photo 010_zpsc3198f6f.jpg

Del dette

Leave a comment

      • Tror en hel portion er perfekt hvis de lykkedes for mig. Mine børn, specialt min søn elsker chesse dippers. Men har længe ledt efter et alternativ til de færdig købte. Og det kan da ikke være andet end hjemmelavede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.