Kødbomber med grønt til aften og madpakke

_049

En klar aftens favorit hos mine børn er boller i karry, jeg er bare kørt lidt surt i de helt klassiske kødboller, derfor er jeg begyndt at lave retten med krydrede “kødboller” i stedet. I princippet kan de også bare koges som almindelige kødboller, men de får altså lidt ekstra kraft/smag på panden og samtidigt er de så også gode til at komme på grøntsags spyd og lignende i madpakken, så dobbelt op på fornøjelse…

Til ca. 25-30 små kødboller/bomber skal du bruge følgende:

400 gram hakket kalv og flæsk, 1 god håndfuld persille, 2 fed hvidløg, 1 god håndfuld soltørret tomat, 1 dl havregryn, (6 spsk. mel, 1/2 dl mælk og 1 lille teske salt og lidt peber) mængden af ingredienserne i ( ) kan variere.

Fremgangsmåde:

Hak persille, hvidløg og soltørret tomat meget fint og bland det hele godt sammen. og form til små kødboller og steg dem på panden i olie eller margarine

I kan bruge opskriften som udgangspunkt og putte det i, i lige har ved hånden. Til madpakkerne kan de fx bruges på følgende måde:

Som en lille ekstra snack, på grøntsags spyd, som fyld i pitabrød, i større størrelse som pålæg, sammen med en sprød salat og groft brød, kun fantasien sætter grænser.

Se også min opskrift om Kyllingebomber som et alternativ til kalv og flæsk varianten

_066

Del dette

Leave a comment

  1. Mine børn elsker også boller i karry, men indimellem har jeg bare ikke tid og overskud til at stå og lave bollerne fra bunden. Jeg køber så en økologisk og god medister, som jeg bare presser ud i små klumper i kogevandet – med lidt bouillon i – og børnene elsker dem ligeså meget som mine hjemmelavede. Bare et lille fif til de travle dage… 🙂

    • Det fif benytter jeg mig også af fra tid til anden, det er så nemt og godt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.