En Godnat Booster + 5 Trin Til En Bedre Nattesøvn

kiwi_booster_bedre_nattesøvnI årevis har jeg kæmpet mod det søvnunderskud, som bare tærrede mere og mere på mine kræfter. Jeg har siddet oppe til kl. 3-4 hver eneste nat ikke bare i en kort periode, men i årevis. Søvn i snit 3-4 timer pr døgnet igennem et par år, har været mit liv. At jeg overhovedet har kunne klare mig igennem vores hverdag og livet generelt på så lidt søvn, er et under. Min krop var brugt, slidt og træt. Og den begyndte i efteråret sådan for alvor at sige fra, først her i 2016 fik jeg for alvor gjort noget ved problemet. Og her er jeg så nu, udhvilet og fyldt med mental overskud. Gladere og lykkeligere end nogensinde. Hvad jeg har ændret på og hvad jeg gør for en bedre nattesøvn kan du læse her i min lille trin guide.

  1. Kaffe min meget store last. Som ikke er så stor en last mere. Jeg tog for noget tid siden en kold tyrker, men drikker kaffe igen nu. Men det holder mig ikke vågen om natten længere. For jeg har nu et moderat kaffe forbrug der hedder ikke mere end 3 kopper om dagen og aldrig kaffe efter kl. 19.
  2. Sengetider er da for børn? Eller sådan har jeg hvert fald altid tænkt det. Nu går jeg i seng på et fast tidspunkt hver dag, den rutine har jeg kun skulle gøre nogle uger, før det faktisk begyndte at føltes helt naturligt for min krop at blive træt på den tid. Min sengetid er nu kl. 22.30, så kan jeg nå at få 8 timers søvn i hverdagene og lidt mere i weekenderne. Men mit indre vækkeur, får mig som regel op tidligt i weekenderne også.
  3. Jeg har altid luftet ud i soveværelset i løbet af dagen og så lukket vinduet senest sidst på eftermiddagen. Nu lufter jeg bare lige kort ud når jeg vågner og går så ind og åbner vinduet en halv time før jeg skal sove. Det at komme ind i et forholdsvis køligt rum, en dyne der er ny luftet og kølig, giver mig en helt fantastisk ro i kroppen. Fremfor at komme ind i et lunt rum, hvor alt har den samme duft og temperatur for det giver ikke på samme måde den ro. Så lidt duft af “udenfor” fra det åbne vindue giver mig ro.
  4. Ingen telefon, intet vækkeur, ingen Ipad eller andet der på nogen måde kan forstyrre mig. Det hele er flyttet ud i gangen bag en lukket dør. Så min indsovning bliver ikke længere forstyrret af lydløse lysglimt fra telefon/ipad og heller ikke af lys fra det digitale vækkeur eller tik tak fra mit oldschool vækkeur. Altså bliver der HELT mørkt og HELT stille. Jeg kan sagtens høre vækkeuret om morgnen, når det står lige på den anden side af døren. Så heller ingen snooze knap mere det er ren win-win.
  5. Hver aften inden jeg går ud og gør mig natklar spiser jeg et styk kiwi – eller tager en kiwi-booster. Visse forskere mener at kiwi kan have en positiv virkning på indsovning og må sige at det hvert fald virker for mig. Opskriften finder du nedenfor. Du kan evt. læse mere om sammenhængen mellem kiwi og nattesøvn her

Jeg sover i løbet af 10-15 minutter fra jeg har ramt puden. Førhen taler vi altså 1-2 timers kamp, for overhovedet at falde i søvn. Ofte måtte jeg også stå op igen, vente en time, så i seng og kæmpe 1-2 timer mere. 1-2 gange om ugen, nåede jeg slet ikke at falde i søvn før jeg skulle op. Det var SÅ hårdt.

Opskrift på kiwibooster

8 hele kiwi – 2 håndfuld spinat –  0.5 liter vand – 1 lille citron (eller en halv)

Kiwi og citron gøres fri af skal og kommes i blenderen sammen med spinat og vand. Blend til det er helt fint.

Opbevares på køl (lufttæt) i en uges tid. Mængden svarer til en uges forbrug til en person, ved daglig aften booster. Jeg tager 2-3 “snaps” hver aften.

Og hey.. mine mange migræne anfald er også væk. Jeg manglede nok bare søvn ? Og kiwi. For kiwi indeholder en del magnesium. Magnesium er nemlig en af de ting vi der lider af mange hovedpiner ofte er i underskud af. Så der er rigtig god grund til sådan en dejlig frisk kiwi booster til natten 🙂

Del dette

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.