Sandwich brød & Pølsehorn med den perfekte krumme…

.079Dette er en grund opskrift på et rigtigt godt brød som kan varieres med forskellige typer mel og grønt (kan udelades) alt efter hvad du lige har i skabet… Idag var det Persille jeg havde overskud af – brødet bliver en succes hver gang… 🙂

Til et sandwichbrød/franskbrød, 15 pølsehorn eller 10 sandwichboller skal du bruge følgende…

25 gram gær – 25 gram flydende margarine – 3 dl mini mælk – 1 tsk salt – 200 gram groft rugmel – 300 gram hvedemel, 1 dl hakket persille + mini mælk til pensling…

Fremgangsmåde til dejen:

Lun mælk og flydende margarine og rør gæren ud deri.

Tilsæt persillen (eller anden fint hakket/revet grøntsag) + alle de tørre ingredienser (gem altid lidt af melet) og rør og ælt dejen godt til den slipper skålen, jeg bruger kitchen aid men ellers brug dejkroge på røremaskinen. Dejen må aldrig blive helt tør, en smule fugtig er godt.  Lad dejen hæve i skålen, tildækket i 20-25 minutter.

Tryk eller rul dejen flad…

brdet.078Sandwichbrød: Når du har rullet dejen flad, folder du den til en pølse, i den længde din form har (2 liters form) . Samlingen skal i bunden af formen… Dæk formen med folie og lad den hæve op til kanten… Pensel brødet med mini-mælk. Bag i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 30 minutter…

_047_068

Pølsehorn: Når dejen er rullet ud skærer du “pizza slices” og ruller pølserne i – jeg bruger “partypølser” det bedste resultat fås hvis de er halv frosne, taget op lige inden du starter på dejen. Stil dem på bageplade med bagepapir og lad hæve 15-20 minutter. Pensel dem med mini-mælk. Bag i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 10-12 minutter… _071,076

Sandwich boller: Form aflange, brød af dejen…  Stil dem på bageplade med bagepapir og lad hæve 15-20 minutter… Pensel dem med mini-mælk. Bag i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 10-12 minutter…

Brødet holder sig frisk og blødt i 4-5 dages tid men er også særdeles velegnet til fryseren. Jeg laver oftest dobbelt portion og laver både et brød og pølsehorn/boller..

 

Del dette

Leave a comment

    • Hej Tine

      Ja, ikke?! Det smagte også fantastisk 🙂 og børnene glædede sig til madpakkerne i dag med sandwich og frugtposen med en pølsehorn 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.