Gode råd: Nem madpakke til små børn

nem madpakke til små børn

Nu har jeg ikke helt små børn længere, så ikke så ofte jeg husker at dele lidt ideer til en nem madpakke til de små børn (vuggestue / børnehavebørnene). Men de fleste ideer kan alligevel bruges til alle aldersgrupper tænker jeg. Denne madpakke er faktisk til min 6. årige. Han er ret glad for de her nemme madpakker, hvor han kan åbne og gå ombord i maden. Uden at skulle åbne en masse forskellige pakker, befri for madpapir og lignende. Det var også denne type lidt tapas agtig madpakke, han altid havde med som lille i vuggestue/børnehave.

Både indbydende og super nemt. 

Måske tænker i at “så mange” grøntsager vil mit barn slet ikke få spist, så ingen grund til at give det med. Til det vil jeg sige, at det er et spørgsmål om vane, mine børn spiser altid grøntsagerne først og så rugbrøddet (og snacks når der er sådanne med) til sidst. 🙂  Madpakke til vuggestue børn

Del dette

9 kommentarer

 1. Genial idé med de muffinsforme – DET må jeg prøve.
  Det med grønt, så spiser min søn på 6år, også altid gulerødderne før rugbrødet.
  Dog mangler jeg idéer til pålæg, da han kun spiser leverpostej, smøreost eller skinkesalat…

  • Det er også 3 favoritter her, men fiskefrikadelle, torskerogn rørt med lidt skyr / cremefraiche / A-38 eller hvad der lige er i køleskabet af den slags hitter også altid 🙂

   Prøver lige om ikke jeg kan finde på et par mere til et “pålægs indlæg” 🙂

 2. Efter sommerferien starter min datter i børnehave, og så er jeg igen igang med madpakker efter en vuggestue-periode med dejlig sund madordning.
  Så det er simpelthen så dejligt med inspiration til sunde madpakker – også til de mindste 🙂
  Har din søn en gaffel med, eller sidder han med “klør 5” nede i majsene?

  • Hej Marianne

   Han har næsten altid en ske / eller gaffel med i madkassen, jeg køber engangs i bambus 🙂

 3. Bliver frugten ikke blød og kedelig når det er pakket på den måde.
  Det klager mine børn altid over. Hvad kan jeg gøre?

  • Hejsa
   Mine børn har aldrig klaget over det vil jeg sige, tror det handler om at sørge for et helt tætsluttende låg, altså som slutter helt tæt til kanten af muffinsformene 🙂

 4. Jeg er simpelthen verdens dårligste til at lave madpakke, og komme på ideer til en mere spænende madpakke til min søn, som går i vuggestue… Jeg skal så meget prøve den ide af med muffingsformene!! Mange tak for den super gode ide! Det er både en indbydende og spænende madpakke synes jeg, i stedet for en kedelig madpakke med en rugbrødsmad, der er pakket ind. 🙂

 5. Mortiltre…. Brug evt sistema eller yumbox opdelte madkasser der er gode til at slutte helt tæt 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.