Madpakke brød med rest af kødsovs…

-016

Hvis der er noget jeg rigtig gerne vil kæmpe for så er det “0 mad til spilde” jeg syntes simpelthen det er så synd og ikke mindst dyrt at smide mad ud og det er meget få madvarer der ikke kan bruges i en eller anden form på 2. dagen og selv små rester kan man trylle andre lækre ting frem med 🙂 

Kødsovs er som i så mange andre børnefamilier en af favorit retterne herhjemme og der er altid en rest til overs som kan bruges til mange formål. Fx lækre fyldte brød. Som er rigtig gode til madpakken, børnefødselsdagen og lignende.

Jeg selv og mine store skolebørn snupper en hel med i madpakken og min børnehave dreng får en halv med…

Ingredienser til  ca. 10 store brød. 

25 gram gær, 3 dl vand, 25 gram smeltet margarine. 1 fint hakket rød peber (kan udelades eller erstattes af andet grønt) 1 tsk. salt, 100 gram fuldkornshvedemel, 200 gram groft rugmel, 200 gram hvedemel. Mælk eller pisket æggehvide til pensling + rest af kødsovs fra aftensmaden…

tilmadpakken

 

 Fremgangsmåde

 

Lun vand og margarine, rør gæren ud deri. Tilsæt Peberfrugt, salt, og mel ? hold lidt af hvedemelet tilbage da dejen ikke må blive for tør, let fugtig giver altid det bedste brød resultat.. Rør og ælt dejen godt igennem så den er jævn.

 

 Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter.. Del dejen i 10 stykker og rul dem flade.. Put ca. 2 spsk. Kødsovs (rest fra aftensmaden) på midten af brødet og fold den lige sammen. Tryk dejen sammen rundt i kanten med enden af en kniv etc..

 

 Lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i 15-20 minutter. Pensl dem og bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter…

De kan med fordel fryses og tages op om aftenen til madpakkerne næste dag…

-018-022

Del dette

Leave a comment

  1. De ser lækre ud.. de bliver ikke tørre efter nogle timer i madkassen? Tak for en masse gode ideer 🙂

    • Hej Gry

      Tak for din ros … 🙂 De kan godt blive lidt tørre i samlingen/kanten men ellers er de fint friske… Hvis fx du dropper 100 gram af det grove rugmel og i stedet 100 gram ekstra hvedemel så bliver de mere bløde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.