Hjemmebagte pitabrød – grundopskrift

_054Pitabrød elsker mine børn at have med i skole og børnehave. De eneste der dog holder sig friske nok til det er de hjemmebagte, sprøde brød… Som faktisk også er rigtig nemme at lave. Her får i grundopskriften og så vil i løbende her på siden få tips og ideer til at varierer dem i smagen ligesom jeg selvfølgelig også vil vise forskelligt fyld løbende, når mine egne børn har dem med…

_hjemmebagtpitabrødTil ca. 25 (alm. størrelse pitabrød ca. 10 cm)

Ingredienser:  3 dl mælk – 3 dl vand – 50 g gær – 1 tsk groft salt – 300 grams grahamsmel – 500/ 550 grams hvedemel…

Fremgangsmåde: Rør gæren ud i lunt vand og mælk.. tilsæt resten af ingredienserne men gem lidt af hvedemelet.. Rør og ælt dejen rigtig godt så den er jævn og gerne en lille smule klistret. Dæk dejen til og lad det hæve ca. 1 time… Form det til 25 boller evt. 20 alm. størrelse og 10 små (de er gode til vuggestue og børnehave børnene) tryk bollerne helt flade lidt ala pizza tykkelse. Lad det efterhæve på bageplade med bagepapir i ca. 10 min.

Bag dem i ovnen ved 200 grader (forvarmet) i ca. 10 minutter til de har fået en smule farve… De er særdeles velegnet til fryseren. Frys fx ned i små poser så det lige passer at tage en pose op med det antal der skal bruges til madpakkerne. _056En af mine børns favoritter i pitabrødene er tun mousse det er nemt at spise fremfor masser af små ting der vælter rundt og ud i resten af madpakken…

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.