Muffins/Snegle med radisse fyld

068aNår jeg laver aftensmad har jeg som regel også et andet madprojekt igang, snack og lignende til madpakkerne, på den måde når jeg en masse på kort tid. Jeg er alene med mine 3 børn så jeg forsøger at få enderne til at nå sammen på den måde..

Den anden dag blev det til en omgang Muffins med fyld til madpakkerne og lidt til fryseren, så er der nemlig altid noget at tage af de dage man ikke har haft tiden til de store køkkenprojekter..

022a

Dejen til ca. 30 stk.

150 ml vand – 150 ml mælk – 100 ml smeltet smør – 50 gram gær – 1 æg – 150 gram fuldkorns hvedemel (eller fx grahamsmel) – 550-600 gram hvedemel – 1 tsk salt

Udrør gæren i vand, mælk og smør, kom resten af ingredienserne i og rør godt sammen til en ensartet masse.  Lad dejen hæve i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse – del det i 2 og rul det ud  til ca. 0,5 cm’s tykkelse.  Alternativt kan du lave gnavebrød af den ene halvdel…016aFyld til ca. 30. stk’s

2 hele peberfrugter – 1 bundt radisser – 1 lille “potte” basilikum

Ingredienserne blendes groft sammen og det overskydende væske hældes let fra (skal ikke presses af)028a 031a

Smør fyldet ud på dejen og drys reven ost over….032a039aRul dejen sammen som en roulade og skær det ud i ca. 1,5-2 cm’s tykkelse 044aJeg putter dem i en muffins form, men kan også bages som almindelige snegle… Lad dem efterhæve på bagepapir eller i muffinform i 15-20 minutter og bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 18 minutter… De er færdige når de lyder hule….055aDe holder sig friske i 2 dage i køleskab men put de ekstra i fryseren og tag et par stykker op af gangen om aftenen til madpakkerne så er der lækre muffins til mange dage… De er også super gode til fødselsdags uddeling i børnehaven eller skolen ..

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.