Perfekte fødselsdags boller uden sukker

_013Det er en lang tradition at servere boller til fødselsdagen og hvert fald hjemme hos os er traditionen også at det er den helt klassiske “farmor bolle” den er desværre bare proppet med sukker og det vil vi helst væk fra.

Jeg har i længe forsøgt og forsøgt at få lavet den perfekte bolle uden tilsat sukker og endeligt er det lykkedes og opskriften skal i naturligvis også have glæde af, så here you go….

Ingredienser til ca. 20 små boller

1 Moden Mango, 30 gram margarine, 3 dl mælk, 30 gram gær, 1/2 tsk salt, 100 gram groft rugmel, 400 gram hvedemel. Fx mælk til pensling…

Fremgangsmåde.

Skræl og skær “kernehuset” ud af mango’en blend den. Smelt margarine i en gryde og tilsæt mælk, det skal være lunt. Rør gæren ud deri. Tilsæt mangoen, rør lidt og put resten af ingredienserne i. Hold lidt af melet tilbage ælt dejen til en ensartet masse, dejen skal være en smule fugtig for det bedste resultat…

Lad det hæve 40 minutter tildækket, form bollerne, lad dem efterhæve i 25 minutter imens ovnen varmes op til 210 grader…. Pensel dem og bag dem på miderste rille i ca. 10 minutter.

Så er der lune, luftige boller der smager præcis som da “farmor” lavede dem, bare uden sukker 🙂

_012

Del dette

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.