Mandel / Dadel Kiks

_079Kiks er nok et af de mest brugte “mellemmåltider” til børn og det er da også nemt lige at snuppe en kiks fra pakken “købt i brugsen”…. Når vi forældre har travlt med aftensmaden, rengøringen eller noget helt 3… Men altså det er ret let at lave dem selv og uden sukker bliver de faktisk bedst…

Pt. eksperimenterer jeg en del med kiks for at få lavet nogle sundere varianter, ofte er det desværre fedtstoffet der er hele udfordringen. For selvom vi skal have kroppens fedt behov dækket dagligt så må det jo også gerne være de sunde fedtstoffer og margarine er jo ikke lige det aller bedste.

Alligevel er det dog margarine varianten jeg vil dele med jer som den første opskrift på kiks. 🙂_004

Ingredienser til ca. 30 kiks

75 gram flydende margarine/smeltet margarine – 1 dl vand – 4 spsk fint hakkede mandler – 4 spsk fint hakkede dadler – 250 gram hvedemel (evt. 50 % grahamsmel) samt 1 æg.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader og put bagepapir på en plade, brug røremaskine / dejkroge og rør melet sammen med margarine og halvdelen af vandet, tilsæt hakkede mandler og hakkede dadler. Pisk æg og resten af vandet sammen i en skål for sig selv og bland det derefter sammen med dejen… sørg for at rør det godt sammen et par minutter, dejen skal være smidig / lidt fugtig… Rul det fladt ud og skær i 4 kanter / ruder eller brug udstikker forme…. prik det let med en gaffel…

Hvis du laver fx de 30 firkanter skal de bages i ca. 12 minutter laver du små som fx nedenstående skal de kun bage ca. 8 min. De skal lige få lidt farve så er de færdige….

De kan opbevares i kagedåse og holder sig friske en uges tid 🙂 (Så længe holder de dog sjældent når der er børn i huset ;))

_012_078

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.