Laksesalat med hjemmebagt 5-korns flutes

 photo _laksogflutes1_zps89130b6f.jpg

Vi har startet året med en omgang frisk salat med laks og dertil hjemmebagte 5-korns flutes, resten af salaten + et lille flute udgør også morgendagens madpakke for mit vedkommende.
I salaten er der Laks (bagt i ovn), blandede salatblade, rødløg, feta, små tomater og agurk

 photo _113_zps4b2359d1.jpg

Til 5 stk store 5-korns flute skal du bruge følgende:
2½ dl mælk – 3 spsk. olie – 1 tsk. salt – 25 g gær – 2 dl 5-korns blanding – ca. 400 gram sigtemel
Fremgangsmåde:
Lun mælk og olie og rør gæren ud deri, bland det sammen med salt og 5-kornsblanding og bland melet i lidt af gangen, dejen skal være lidt klæg, så prøv dig frem med melet så ikke dejen bliver tør.
Lad det hæve ca. 1 time, form til 5 store flutes og lad dem efterhæve på bagepapir på bagepladen.
Pensel dem med vand og drys evt. med mel, lav 2-3  dybe ridser i hvert brød, ca. halvt igennem.
Bages ved 200 grader (varmluft) i forvarmet ovn i ca. 15 minutter

 photo _laksesalat1_zps08dba68b.jpg

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *