Skyr vs Græsk yoghurt + ideer til brug

_003Vi har rigtig lang tid været med på skyr bølgen men er faktisk gået helt væk fra det igen af flere årsager blandt andet at det virklig ikke holder sig ret længe og ikke at fornægte det er ret dyrt helt sikkert også på grund af den store hype omkring det. Nuvel det har nogle gode egenskaber, men set i lyset af prisen så tror jeg nu nok man kan få de samme gode egenskaber på anden vis langt billigere!

Så vi er gået tilbage til den gode gamle græske yoghurt som egentlig i konsistens er meget lig skyr, men det er langt billigere og holder sig langt bedre.

Morgenmaden lige pt. består ofte af ovenstående – græsk yoghurt med friske bær og lidt crisp som er baseret på havregryn og lidt hakkede nødder. Jeg laver det enten på panden eller på et fad i ovnen, det giver det samme resultat, så det afhænger mest af tiden. Skal det gå lidt hurtigt smider jeg det på panden og i ovnen hvis det ikke haster meget eller hvis jeg vil lave noget andet samtidigt. Jeg bruger en lille smule kokosolie til lige at vende det i på panden.

Hvis man gerne vil give lidt yoghurt med i madpakken så er den græske også rigtig god fordi den er langt mere fast i det end en almindelig yoghurt og så kan man fx give lidt crisp og små frugtstykker i tern med ved siden af for at undgå det hele splatter lidt ud.

Udover til morgenmad, brunch og madpakke er det også et godt alternativ til en lille eftermiddags snack hvis man laver den i en lille variant, kan også fungere som de mindste børns lille dessert. Jeg laver af og til også is på græsk yoghurt den opskrift deler jeg med jer snart.

Igår gik min yngste søn på 4 år og jeg en tur på 10 km – og maden på ovenstående billede var en god booster til at være så aktive.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.