Få en god start på dagen med Chiagrød

12938116_10153736313633800_911235430530042227_nI har med garanti allerede hørt om Chiagrød det ene eller andet sted. Men selvom jeg spiser det ofte har jeg endnu aldrig skrevet om det. Så idag vil jeg give jer en helt basic opskrift på en god Chiagrød.

Chiafrø er en af de såkaldte superfoods, fordi det blandt andet indeholder en masse gode vitaminer. Chiafrø er bitte bitte små med udvider sig i væske mange gange deres størrelse, så selvom du spiser en meget lille mængde frø bliver du altså meget mæt.

4 portioner chiagrød:

1 dåse kokosmælk – 4 spsk. chiafrø

Rør chiafrø godt sammen med kokosmælken så frøene er fordelt jævnt. Fordel i enten 4 portioner eller i en samlet skål. Sæt det i køleskabet med film over, 2-3 timer – gerne natten over (det plejer jeg at gøre). Grøden er færdig når den har sat sig helt og der ikke er mere “løst” væske tilbage.

Anret din chiagrød med små stykker frisk frugt i tern, lidt nødder eller hvad du lige har ved hånden.

Smager fantastisk og mætter godt. En god bund til en lang skole/arbejdsdag. Du kan også bruge det i små anretninger som dessert og lignende.

Del dette

Leave a comment

  1. Altså måske et dumt spørgsmål, men er det sådan en helt normal dåse kokosmælk, som man også bruger i wok? Eller det ligesom mandelmælk?

    • Hej Mia

      Jeg har aldrig haft det stående mere end 1,5 døgns tid da vi når at spise det… men hvis du fx skal bruge en mindre portion ville jeg i stedet vælge at lave 2 spsk. chiafrø og en halv dåse kokosmælk og så gemme resten til en wokret, eller med film på i køleskabet nogle dage til næste gang du vil lave en Chiagrød… i det tilfælde at du kun laver halv portion skal du bare huske lige at røre mælken godt rundt inden du deler det op, således “det tykke af mælken” bliver fordelt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.