Spar penge på madbudgettet – lav pålæg af rester

Collage

Vi vil gerne spare penge og vi hader at smide mad ud og i virkeligheden er det ganske nemt både at spare og undgå at smide ud på samme tid. For år tilbage brugte jeg nemt 6-700 kroner hver eneste måned bare på pålæg alene. Idag bruger jeg MAX 100,- kroner om måneden på pålæg til de 4 personer vi er herhjemme.

Måden vi har sparet på er simpel og noget i alle kan gøre, meget nemt.

Når aftensmaden er spist, er der næsten altid lidt rester tilbage. Ofte “kommer vi til” bare at hælde det i skraldespanden.

Men ALT kød kan bruges som pålæg. Hak det, rør det op med skyr, creme fraiche eller lignende og smag til med lidt krydderier og citron. Den virker HVER gang. Om så det bare er et enkelt stykke kød der er tilbage så brug det til pålæg.

Har du en rest medister kan du fx lave både skinkesalat, eller en pølseomelet som i kan finde opskrift på her. Har du en rest kylling uanset om det er kogt eller stegt kan du lave kyllingsalat / smørbart kylling her og her kan i finde en varianter med kylling.

Du skal selvfølgelig heller ikke smide kartoflerne ud, hvem elsker ikke en god gammeldags kartoffelmad ? Du kan også røre kartoffel tern sammen med agurktern og en smule cremefraiche, smager også himmelsk. En anden ting vi ofte bruger som pålæg er frugt, bananer, æbler, jordbær, melon. Alt frugt og mange grøntsager går super som pålæg.

De slags pålæg jeg bruger penge på er fx en dåse torskerogn og får den så til at række længere ved at røre den op med skyr / cremefraiche og krydderier, det samme med tun og lignende. Ligesom jeg køber dadler og laver vores egen frugtpålæg (meget billigere end at købe det færdigt), men det vil jeg lige dele en opskrift på med jer her i løbet af ugen.

Der er virkelig mange måder at spare penge i madbudgettet på, dette er bare en af dem og samtidigt går intet mad til spilde og det er også et meget stort ønske, hvert fald for mig.

Hvad gør i for at spare penge på madbudgettet ? Lad os endeligt dele nogle tips og ideer til dette 🙂

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.