Eksamen tid = Snack tid – Sådan kommer du (sundt) igennem eksamensperioden

IMG_0832

Eksamen tid er = med snack tid. Der er ikke overskud til de store kulinariske udfoldelser.  Man kan nemt komme til, at få tømt skabet for alle de søde sager. Så forberedelse er kodeordet for de fleste. Lette anretninger, lette (hurtige) måltider og sunde snacks, skal der til.

Hjernen skal fungere hele dagen, hvad enten man forbereder sig hjemme eller står og skal til en eksamen. Så start dagen med en god portion morgenmad som mætter godt og længe. Hjernen vil takke dig for det.

Ovenfor er det en kombineret havregrød / skyr. Lav en portion havregrød og rør det op med 1/2 dl skyr og lidt vanilje, top det med en masse skøn frugt, fx jordbær og melon. Og lidt crisp fx den jeg har lavet opskrift på her
IMG_0866Hav altid frisk udskåret frugt og grønt lige i nærheden, det kan stoppe den værste sukker trang og grøntsagernes fibre giver en god mætheds følelse og energi til hjernen.
ægge_pandekage_frokost_madpakkeDin frokost kan også laves på et øjeblik. Tag 2 æg, pisk dem sammen og kom dem på en varm pande. Giv den et par minutter på hver side, så er der en æggepandekage du kan fylde med alt godt fra køleskabet, fx tun, skinke, grøntsager, dressing o.s.v.

Du kan også lave en stor portion pastasalat i weekenden, så du har til det meste af ugen. Fx med kylling. Til de dage hvor du har rigtig travlt med at læse op / gå til eksamen. Hvert fald er det vigtigt altid at have nemme løsninger tæt på dig. Lækkersulten. Det bliver man altså, om vi vil det eller ej. Så sørg for altid at have et lille udvalg af sunde bars derhjemme og i tasken. En god måde lige at få stillet en hurtig sult på eller lige dulme nerverne lidt med.

Håber i alle kommer godt i gennem både de skriftlige og alle de mundtlige eksamener – snart er det for alvor sommer og det kan selv den værste eksamens måned heldigvis ikke lave om på <3

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.