Rabarber saft som mormor lavede den

opskrift_rabarber_saft Med al tydelighed husker jeg smagen af sommer som barn. Der var intet bedre end, at sidde i mormors have, med hjemmelavet rabarber saft og snakke om alle de sjove ting ferien skulle gå med. Jeg har fået lokket opskriften ud af min mormor, faktisk fik jeg den allerede i mine unge år, men først for nylig fandt jeg opskriften igen. Den vil jeg dele med jer, her.

Der bliver 12-15 glas saft ud af opskriften. 

500 gram rabarber – 1 citron – 1 liter vand – 150 gram rørsukker

Sådan gør du:

Rens og skær rabarber i små tern/skiver – skær citron i både –  kom alle ingredienserne op i en gryde. Bring i kog – lad simre 5 minutters tid. Tag af varmen og lad det stå at trække i gryden i 30-40 minutter. Si saften fra igennem et klæde. Mos med en gaffel for at få alt saft med ud.

Du kan se selve opkogningen på min instagram her

Holder sig i køleskabet 2-3 uger.

Server med en masse isterninger, eller fortynd det 2/3 saft til 1/3 vand

Rabarber kødet der bliver til overs, kan du bruge til kager, brød, tærter, i smoothies – eller bare med en lille klat vanilje skyr, smager sødt og dejligt 🙂

Du kan også prøve at lave en skøn ingefærs iste – find opskriften her
opskrift_rabarber_saft_som_mormor_lavede_den

 

 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.