Ovn kyllling med blomkålsris og mere grønt

UdklipVi er meget glade for kylling hjemme hos os, hvad enten det er lavet på den ene eller anden måde. Men sådan en hel kylling lavet i ovnen, er klart favoritten. Nemt at lave og sundt at spise. Vi har også altid været rigtig glade for ris, men helt almindelige hvide ris er ikke det sundeste, børnene kan ikke lide de mørke grovere ris, så gode råd var lidt dyre. Idag spiser vi aldrig rigtige ris, men derimod kun grøntsags ris lavet af blomkål. Alle mine børn er virkelig glade for dem, en god (og nem) måde at få mere grønt på.

Kyllingen: 

Er penslet med olie og godt krydret, med forskellige krydderier. Det er meget forskelligt hvad jeg bruger af krydderier på kylling, så brug dine egne favoritter. Fyld kyllingen op med forskellige grøntsager, her har jeg fx brugt porre og gulerødder.

Kommer i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 1 time og 15 minutter, derefter 225 grader i 5-7 minutter hvis du lige vil have den rigtig sprød på toppen.

Blomkålsris til 4 personer:

Riv et helt blomkålshoved på den fineste side af rivejernet, jeg gør det på maskine hvilket naturligvis er meget hurtigere, men det kan altså sagtens laves på almindeligt rivejern også. Kom risene i en si og hæld kogende vand over. Færdig!

Server det hele sammen med en god salat, eller løst grønt som på mit billede. Du kan naturligvis også lave en sovs til, vi spiser bare ikke sovs hos os, så der har jeg ikke lige de store forslag ;). Mine børn får indimellem en lille dressing til denne slags mad, rørt af græsk yoghurt med krydderier.

Selvom vi fx kun er 2 hjemme der skal spise, laver jeg altid risene af et helt blomkålshoved, de kan nemlig sagtens holde sig i en pose i køleskabet en uges tid.

Risene kan også blandes op i salater og komme i madkassen sammen med resten af kyllingen.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.