Gulerodsboller med solsikkekerner

De her gulerodsboller med solsikkekerner, er noget af det bedste jeg længe har bagt. Perfekt sprød kant og blød krumme. Nederst i indlægget kan du også finde lidt omkring hvad jeg har af basis i mit bageskab, så der altid er ingredienser hjemme til at lave et lækkert brød.

Til 20 stk. boller skal du bruge:

  • 30 g gær
  • 150 g mælk
  • 150 g vand
  • 100 g yoghurt naturel
  • 20 g flydende margarine eller 2 spsk smeltet kokosolie
  • 1 tsk. salt
  • 3 revne gulerødder
  • 180 g solsikkekerner
  • 250 g hvedemel
  • 250 g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåden:

  1. Lun mælk og vand, rør gær ud deri.
  2. Tilføj yoghurt, margarine og salt, rør sammen.
  3. Kom gulerødder og solsikkekerner i dejen, rør sammen.
  4. Tilføj fintsigtet ølandshvede lidt af gangen og rør god sammen
  5. Tilføj fuldkornshvede lidt af gangen til din dej har den rette konsistens. Dejen skal være klistret når den er færdig.
  6. Rør dejen 5 minutter ekstra, elpisker med dejkroge – eller på maskine.
  7. Lad dejen hæve 1,5-2 timer i skålen
  8. Forvarm ovnen til 225 grader
  9. Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og pensel med vand
  10. Bag i ovnen 10-14 minutter, alt efter størrelse på brødene.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.