Den bedste fødselsdagslagkage

_021Denne marengs lagkage er simpelthen verdens bedste fødselsdagslagkage. Jeg har selv fødselsdag om en lille uge, så opskriften har jeg tænkt mig at give mine børn et link til, så de kan lave den til mig ;). Ingen sommer fødselsdag uden denne lagkage.

Syntes jeg vil dele denne søde (ikke sunde) opskrift med jer. Den er nemlig helt basis og kan nemt ændres ved at komme lidt lakridspulver, chokolade, nødder, kakaopulver eller hvad i har som favorit i marengsmassen. I får opskrift og fremgangsmåde her.

Til en lagkage af denne størrelse (til ca. 10  personer) skal du bruge :

6 æggehvider – 250 gram sukker – saften af en lille citron – 6 dl fløde – 500 gram jordbær

3 stykker bagepapir – 1 blyant – 1 tallerken ca. 22 cm – 1 dejskraber – gryde – håndmikser

_001_004Fremgangsmåde: 

Put æggehvider, sukker og citronsaft i en gryde og varm stille op under omrøring til sukkeret er smeltet (ca. 3-4 minutter / må IKKE koge). Dernæst pisker du massen med en håndmikser, til den er helt stiv.

Tegn 5 cirkler på ca. 22 cm på bagepapir – (der kan være 2 på et stykke). Fordel massen på de 5 cirkler og glat let ud. Sæt alle 3 plader i oven på en gang og bag dem ved 100 grader (varmluft) i ca. 1 time. De er lige til at tage af bagepapiret når de er færdige, får de 5 minutter for lidt, klistre de lidt fast på bagepapiret.

_016Fyld:

Pisk fløden og skær bærene ud i skiver, gem lidt hele bær til pynt på toppen

Start med et lag marengs og fyld flødeskum og masser af friske bær på, fortsæt til du har brugt alle lag. Afslut med skum og friske bær.

Flødeskummen kan gives smag ved fx at blande lidt bærgrød i, eller putte lidt friske/frosne bær i blenderen og vende i flødeskummen. Du kan også vælge at give det lidt farve med alm. frugtfarve i flødeskummen. Denne udgave er helt basis, de mere avancerede udgaver tænker jeg at dele med jer efterhånden som vi laver dem til familiens fødselsdage 🙂

 

 

Del dette

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.